Dün toplanan VYK, usul yönünden eksik olduğu gerekçesiyle öneriyi değerlendirmeye almadı, oy çokluğu kararıyla öneriyi Senato’ya iade etti.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan VYK Başkanı İsmail Arter,  Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın atanmasına ilişkin VYK’ya gönderilen önerinin usulünde eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle incelemeye alınıp değerlendirilmediğini, Senato’ya iadesinin uygun bulunduğunu söyledi.

VYK Başkanı Arter, usule ilişkin birçok eksiklikliler bulunduğunu, bunlardan birinin de VYK kararı olmadan rektör seçim sürecinin başlatılması olduğunu söyledi.

Öztoprak’ın görev süresinin 14 Ekim’de sona ereceğini kaydeden Arter,  Öztoprak’ın görev süresi bitmeden bir toplantı yapacaklarını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın dün hükümet icraatlarının anlatıldığı basın toplantısında DAÜ’yü daha demokratik hale getirmek için bir takım yasal düzenlemelerin yapılacağı yönündeki ifadelerin hatırlatılması üzerine Arter, mevzuatta bir takım sıkıntılar olduğunu ve bu nenle her rektör seçimi sürecinde sıkıntıların yaşandığını kaydetti.
Arter, sürecin devamında bir süre DAÜ’de rektör atanıncaya kadar vekalet dönemi yaşanabileceğini de ifade etti.