17 Eylül 2014 tarihinde, saat 10:00’da, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek olan çalıştay ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki inşaat faaliyetlerinin sürdürülebilir olabilmesi için yapılması gerekenlerin tespit edilip gereken düzenlemenin yapılmasının sağlanması  hedefleniyor.

Söz konusu çalıştay çalışmalarını Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ve DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan yürütecek olup, ayrıca her paydaştan birer temsilciden oluşan organizasyon komitesi de görev yapacaktır. Bir gün içerisinde tamamlanacak olan çalıştayda aynı anda farklı salonlarda sunumlar gerçekleştirilecek.

Çalıştay sonunda inşaat sektöründe gerekli olan düzenlemeler tespit edilerek gerekli makamlara konu ile ilgili rapor sunulması amaçlanıyor. DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, yaptığı açıklamada sektör ile ilgili 12 paydaşın davet edildiği atölye çalışmasında sektör ile ilgili konuların görüşülüp her paydaşın kendi yorum ve çalışmaları ile kendi konularında rapor hazırlayacağı ve gün sonunda yapılacak sunumlar sonunda paydaş görüşleri toparlanarak bir sonuç bildirisi ve rapor hazırlanacağını bildirdi.

Çalıştayın paydaşları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği (KTİTB), KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, KKTC İçişleri Bakanlığı, KKTC Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Türk İnşaat Malzemeleri Satıcıları Birliği (KTİMSB), Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği (KTEB), Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), ve Toplum Temsilcileri yer almaktadır.