Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Personel İşleri Müdürlüğü ile DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) işbirliğinde, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Okulu Müdürlüğü’nün katkıları ile düzenlenen Genel Güvenlik Eğitimi’nin sertifika töreni, DAÜ Aktivite Salonu’nda yapıldı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, 26 Şubat-10 Mart arasında düzenlenen eğitim kapsamında, “Kritik Tesislerin Güvenliği”, “Önleyici Hizmetler”, “Adli Konular”, “Bilgi Güvenliği”, “Kalabalık Yönetimi”, “İtfaiye Konuları”, “Trafik”, “Narkotik”, “Patlayıcı Madde” konularında kurs verildi.

Polis Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda ise 11-13 Mart arasında 34 Polis Genel Müdürlüğü Personeline, DAÜ Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertan Kağan tarafından “Danışmanlık, Rehberlik ve Farkındalık” eğitimleri verildi.

Törene KKTC Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da katıldı.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam törende yaptığı konuşmada, “Suçun önlenmesinde iyi niyet ve tatlı dil büyük önem taşır. İnsanlara karşı tutum çok önemlidir. Bu anlamda emniyet teşkilatımıza son derece güven duyan bir insanım” dedi.

Osam, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ve eğitimlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜRLER

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler ise konuşmasında, ülkedeki tüm üniversiteler ve kurumlarla işbirliği içinde olduklarını, güvenlikle ilgili verilen eğitimlerin karşılığının mutlaka alındığını kaydetti.

Gürler, “Örgütümüz daha önce eğitim alırken, şimdi eğitim verme düzeyine gelmiştir. DAÜ’nün de mensuplarımıza vermiş olduğu danışmanlık, rehberlik ve farkındalık eğitimi büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda DAÜ’ye teşekkürlerimi sunar, işbirliğimizin artarak devam etmesini dilerim” dedi.

1426261595.jpg

1426261606.jpg