Doğu Adeniz Üniversitesi (DAÜ), Eğitim Programları ve Öğretim Derneği ile işbirliği yaparak eğitim bilimlerinin ana alanlarından biri olan Eğitim Programları ve Öğretim Alanında “Terim Birliği Çalıştayı” düzenliyor. DAÜ Rektör Yardımcısı ve Çalıştay Yürütücüsü Prof. Dr. Bekir Özer’in verdiği bilgiye göre, çalıştaya Türkiye’deki ve Kuzey Kıbrıs’taki 25 üniversiteden eğitim programları ve öğretim alanında çalışan 45 öğretim üyesi katılacak. Üç gün sürecek olan çalıştayda eğitim programları ve öğretim alanına özgü terimler ele alınarak tartışılacak ve özellikle sorunlu olan terimlerde terim birliği sağlanacaktır. Çalıştay sonunda alan uzmanlarının görüş birliğine vardığı terimleri kapsayan bir sözlük oluşturulacaktır.

Çalıştay yürütücüsü Prof. Dr. Bekir Özer çalıştayın önemi konusunda şunları söyledi: “Terimler bir bilim alanının sözcüklerini, dilini oluşturur. Bilim alanında o alana özgü terimlerin adlandırılmasında ve anlamlandırılmasında ortaklık, birlik sağlandığı ölçüde o bilim alanında anlam bulanıklığı ortadan kalkar, sorunların yanlış yöne gitmesi ve yanlış çözümler üretilmesi engellenir, bilim alanının gelişimi hızlanır. Bu nedenle, eğitim bilimlerinin önemli bir alanı olan Eğitim Programları ve Öğretim alanına ilişkin terim sorununa çözüm getirecek, bilim alanının gelişmesine katkı sağlayacak olan bu çalıştay bu yönden önem taşımaktadır. Ayrıca, böylesine önemli bir çalıştayın Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yapılması, üniversitemizin bilimsel anlayışının niteliğinin de ölçüsünü yansıtmaktadır.”

Eğitim Programları ve Öğretim Alanında Terim Birliği Çalıştayı, 25 – 27 Mart 2016 günleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecektir. Çalıştay, 25 Mart 2016 Cuma günü, saat 15:30’da, açılış konuşmaları ile başlayacaktır.

calistay-programi-1.jpg

calistay-programi-2.jpg