Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) - Eğitim Programları ve Öğretim Derneği (EPÖDER) işbirliği ile eğitim bilimlerinin ana alanlarından biri olan Eğitim Programları ve Öğretim Alanında “Terim Birliği Çalıştayı” 25-26-27 Mart 2016 günlerinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.  

Türkiye’den ve Kuzey Kıbrıs’tan 25 üniversiteden eğitim programları ve öğretim alanında çalışan 45 öğretim üyesinin katıldığı çalıştay, 25 Mart 2016 günü gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan DAÜ Rektör Yardımcısı ve Çalıştay Yürütücüsü Prof. Dr. Bekir Özer çalıştaya katılan herkese hoşgeldiniz diyerek çalıştayda eğitim programları ve öğretim terimlerinin alanında uzman kişilerce ele alınacağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Özer, çalıştayda sorunlu terimler üzerinde durularak netlik kazandırılmaya çalışacağını dile getirerek çalıştayın eğitim programları ve öğretim programları alanına da katkı koyacağına inandığını vurguladı. Prof. Dr. Özer’in ardından konuşan Eğitim Programları Öğretim Derneği (EPÖDER) Başkanı Prof. Dr. Özcan Demirel, eğitimin temelinde yer alan konu üzerinde gerçekleştirilecek olan çalıştayın başarılı ve verimli geçeceğine inandığını belirterek çalıştay sonucunun dilimize katkı getirmesi dileğinde bulundu.

dsc_9274.jpg

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, çalıştaya katılan herkese hoşgeldiniz diyerek eğitim alanında uzman kişileri DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasına DAÜ hakkında geniş bilgiler vererek devam eden Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün birçok programının akredite olduğunu açıkladı. Eğitimde terim konusunun bir dilin olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Osam, çalıştayın verimli geçmesi dileğinde bulundu. Çalıştay açılışında Prof. Dr. Demirel, çalıştaya vermiş olduğu destekten dolayı Prof. Dr. Osam’a teşekkür plaketi takdiminde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Tayyibe Uç “Türk Dilinde Terim Konusu” ve Prof. Dr. Bekir Özer “Eğitim Programları ve Öğretim Alanında Terim Sorunu” konularında sunum yaptılar.

27 Mart 2016 günü öğleye kadar devam eden çalıştay süresince eğitim programları ve öğretim alanına özgü terimler ele alınarak uzmanlarca tartışıldı. Ayrıca, çalıştay sonunda görüş birliğine varılan terimleri içeren sözlüğün de oluşturulacağı bilgisi verildi. Söz konusu Terim Birliği Çalıştayı katılımcı öğretim üyelerine katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 

dsc_9281.jpg

dsc_9289.jpg