Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrenci kulübü IE-CLUB tarafından organizasyonu yapılan seminerde, İran’ın en ünlü üniversitelerinden University of Tehran’ın Akademik İşler ve Lisansüstü Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jihangir Yadollahi Farsi “Girişimcilik ve Üniversiteler” konusunda detaylı bir sunum yaptı.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan İzbırak’ın verdiği bilgiye göre Girişimcilik, Liderlik ve Yenilikçilik (innovasyon) konularında yazılmış 9 adet kitabı ve çeşitli dillerde yayınlanmış 90’dan fazla konferans bildirisi ve makaleleri bulunan Doç. Dr. Farsi, konuşmasında üniversitelerin başarılı bir şekilde varlıklarını sürdürebilmeleri için asli yükümlülüklerinden olan eğitim ve araştırma yanında neden girişimcilik konusuna da odaklanmaları ve bu yönde strateji değişikliğine gitmeleri gerekliliği üzerinde durdu ve bu stratejik değişikliğin başarı ile gerçekleştirilmesi sürecinde ortaya çıkabilecek zorlukların nasıl aşılması gerektiği üzerinde gerçek yaşamdan örnekler de vererek geniş açıklamalarda bulundu.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü dışında diğer bölümlerden de yoğun katılımın olduğu seminerde Doç. Dr. Jihangir Yadollahi Farsi sözlerini “Geleceği öngöremeyebilirsiniz, fakat yaratabilirsiniz.” vurgusu ile tamamladı.