Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Yapı Kulübü işbirliğinde düzenlenen 23. İnşaat Mühendisliği Haftası geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. 3 gün süren etkinlikte seminer ve çeşitli etkinliklerle öğrenciler güzel zaman geçirdi.

23. İnşaat Mühendisliği Haftası açılışında DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Eren ve Yapı Kulübü üyesi Sami Alhout birer konuşma yapıp günün anlamını belirttiler. Açılış konuşmalarının ardından Proje Yöneticisi ve aynı zamanda 1994 yılı DAÜ mezunu olan Mehmet Ersan Bildiricioğlu’nun semineri ile devam etti. Bildiricioğlu’nun Türkiye’nin üçüncü havalimanı yapımı ile ilgili verdiği önemli teknik bilgiler çok ilgi çekti. Söz konusu şantiyede proje yöneticisi olarak meslek hayatını sürdüren Bildiricioğlu, dünyadaki kapalı alan açısından rekora sahip olacak olan bu tesisin Türkiye için çok önemli bir prestij meselesi olduğunu kaydetti. Yüz elli milyon yolcu kapasiteli olacak olan yeni havalimanı projesinin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. Havalimanı dünyanın en büyük uçağı olan Airbus A380’e uygun olacak ve dünyanın en büyük beşinci havalimanı olacak. Maliyeti 10,3 milyar Euro olacak ve toplam 6 pistten oluşacak.

Yarışmalar Düzenlendi

DAÜ 23. İnşaat Mühendisliği Haftası kapsamında çeşitli yarışmalar da düzenlendi. Makarnadan köprü yarışması, kırılmayan yumurta yarışması, en yüksek Janga gökdelen yarışması gerçekleştirilen yarışmalar arasında yer aldı. Bir diğer anlamlı etkinlik ise öğrencilerin DAÜ Güney Kampüsü’nde gerçekleştirdikleri fidan dikimi oldu. Toplam 40 fidan dikiminin gerçekleştiği etkinlikte öğrenciler ve öğretim üyeleri birlikte diktikleri fidanlara ilk suyu da yine birlikte verdiler.

Ödül ve Sertifika Töreni Yapıldı

23. İnşaat Mühendisliği Haftası’nın son günü ise ödül ve şeref-yüksek şeref sertifika töreni düzenlendi. Tören başında DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Eren ve Yapı Kulübü üyeleri konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Aykut Hocanın etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Mühendislik Fakültesi, fakültenin uluslararası öğrenci profili ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Eren ise İnşaat Mühendisliği Bölümü hakkında bilgiler vererek Yapı Kulübü’nün katkıları ile gerçekleşen etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından 2015 – 2016 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde başarı gösteren öğrencilere şeref ve yüksek şeref, yarışmalarda başarılı olan ve ilk üçe giren öğrencilere de başarı sertifikaları verildi. Beton yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ise yarışmaya sponsor olan Boğaz Endüstri ve Madencilik (BEM) Ltd. Şti. tarafından para ödülleri ve sertifikaları verildi. Tören sonunda ise yine öğrencilerden oluşan orkestra ile canlı müzik eşliğinde kokteyl gerçekleştirildi.

dsc_0118-002.jpg

dsc_0200-002.jpg

dsc_0221.jpg