Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası işbirliğiyle organize edilen “4. Uluslararası Kariyer Haftası” kapsamında 91 firmanın katıldığı Kariyer Fuarı, 1 Nisan 2016 Cuma günü, saat 10:00’da, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Fuarda birçok staj ve iş olanaklarının öğrencilere sunulmasının yanısıra, yerel üretim olan ürünler de sergilendi.

Yetişmiş İnsan Gücüne İhtiyaç Duyulmaktadır

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vargın Varer, Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak söz konusu etkinlikte paydaş olarak bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç üzerinde duran Varer, iş hayatına atılmada eğitimin en temel unsurlardan biri olduğuna vurgu yaptı. Eğitimsiz kişinin gelecekte vasıfsız iş gücüne duyulan ihtiyacın azalmasından dolayı geçimini sağlamada büyük sıkıntılar yaşayacağına inandığını dile getiren Varer, eğitimin bir ülke politikası olduğunu da aktardı. Kariyer Haftası’nın ve Kariyer Fuarı’nın işverenler ile öğrencilerin biraraya gelmesine olanak sağladığını aktaran Varer, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşan Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, üniversite sanayi işbirliğinin önemine değinerek amaçlarının gerçekleştirilen söz konusu etkinliğin ileride uluslararası platforma taşınması olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında öğrencilere seslenen Çıralı, “Kazandığınız bilgi ve tecrübeleri ülkenizde, kendi işinizi kurmak için kullanın, girişimci olun ve yerel ekonominize katkı sağlayın” dedi.

necdet-osam.jpg

DAÜ Topluma Hizmet Vermeye Devam Edecektir

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, bugünün önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren toplum üretimine büyük önem verdiğini bildirdi. Kaliteli eğitimin yanında üreten bir üniversite olmayı felsefe haline getirdiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Osam, DAÜ olarak topluma eğitim dışında hizmet vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Prof. Dr. Osam’ın ardından konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, öğrencilere seslenerek mezun olduktan sonra hedef koymaları ve o hedeflere ulaşmak için doğru kulvarlara girmeleri tavsiyesinde bulundu. Seçilecek olan mesleği sevmenin ve heyecan duymanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Arter, “Kariyer planınızı oluştururken doğru tespitler yapın” diyerek öğrencilere öğütlerde bulundu.

asim-akansoy-001.jpg

Sanayi, Üretim ve Eğitim Birbirinden Ayrılmaz

KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında kariyerin sonu olmayan bir gelişme yolu olduğuna vurgu yaparak, kariyerin insanın yaptığı işte kendini sürekli geliştirebileceği alanları tespit edip, bu alanlara yoğunlaşarak mesleki, ekonomik, sosyal açıdan tatmin olabilmesi demek olduğunu belirtti. Sanayi, üretim ve eğitimin birbirinden ayrılmaz üç ayak olduğunu dile getiren Akansoy, söz konusu etkinlik ile iş gücü arz edenler ile iş arayanların bir araya gelebileceğine dikkat çekti.

Ülkedeki en önemli sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Akansoy, KKTC’deki toplam işsiz sayısı ve işsizlik oranları hakkında bilgiler verdi. Akansoy, yerel işgücü istihdamının teşvik edilmesi, isdihdama katılım oranının arttırılması için bakanlığın yürütmekte olduğu projeler hakkında da açıklamalarda. Akansoy, DAÜ’ye, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na söz konusu etkinliğin gerçekleşmesinde göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

ismail-arter.jpg

Açılış konuşmalarının ardından KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vargın Varer tarafından gerçekleştirilen kurdele kesme merasimi ile Kariyer Fuarı açıldı.

dsc_9770.jpg

dsc_9690.jpg

dsc_9780.jpg