Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü çatısı altında oluşturulan “Lezzet Atölyesi”nde, amatör ruhlu, yemek yapmaktan zevk alan, günün yorgunluğunu yapılacak ve sonrasında da tadılacak yemeklerle atacak katılımcılara yönelik olarak düzenlenen kurslar tamamlandı. Söz konusu kurslara katılan toplam 91 katılımcıya geçtiğimiz günlerde DAÜ Tower Restorant’da gerçekleştirilen sertifika töreni ile belgeleri takdim edildi.

Söz konusu sertifika töreninde konuşan DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ – SEM) Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, üniversitenin misyonunun eğitimin yanı sıra, sosyal sorumluluk olduğunu da vurgulayarak, DAÜ – SEM’in her yaştan kişilere eğitim gereksinimlerini karşılamaya yönelik değişik konularda uzun ve kısa süreli kurslar, seminerler, konferanslar düzenlediğini ve Turizm Fakültesi ile beraber böyle bir programı başarıyla tamamlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, eğitim süresince, İtalyan Mutfağı, Anneler günü dolayısıyla Anneler ve Kızları İçin Cupcake Yapımı, Amerikan – Teksas Mutfağı, Latin Mutfağı, Hint Mutfağı, Meksika Mutfağı, Fransız Mutfağı, Karadeniz Mutfağı, Çin Mutfağı, İspanyol Mutfağı – Tapas Yapımı gibi farklı konseptlerde eğitimler verildiğini ifade ederek, kurslarda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden uluslararası sertifikalara sahip şeflerin ders vediğini aktardı. Prof. Dr. Kılıç, amaçlarının hem ilgili alanlarda çalışma yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin hem de Gazimağusa ve tüm KKTC halkının farklı dünya mutfaklarını öğrenip uygulamaları açısından ihtiyaçlara cevap vermek olduğunu belirtti.

DAÜ Turizm Fakültesi’nin DAÜ – SEM ile işbirliği içerisinde Kasım ayında da kurs düzenleyeceklerini belirten Prof. Dr. Kılıç, eğitimlerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfaklarında Arzum Küçük Ev Aletleri KKTC Genel Distrübütürü Edip Elektronik sponsorluğunda gerçekleştirileceğini vurguladı. Bu yıl, eğitimlerin geçen dönemden farklı uygulamalarla zenginleşeceğini, orta ve uzun döneme yayılan amatör ve profesyonel aşçılık programlarıyla kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılıç, tüm adada mutfak heveslilerini programlara katılmaya davet etti.

dsc_0013-001.jpg

dsc_0016-004.jpg

dsc_0020-005.jpg

dsc_5640.jpg

dsc_5665.jpg