Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü`ne bağlı Genç Liderler Kulübü, Dünya ve Olimpiyat Halter Şampiyonu Halil Mutlu ve Türkiye Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Çağatay’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Liderlerle Söyleşi konulu etkinlik gerçekleştirdi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu spora nasıl başladığından, halter dalındaki şampiyonluklarından, sporun hayatındaki yerinden, yaşadığı trajikomik olaylardan ve aldığı başarılardan sonra hayatında meydana gelen değişikliklerden bahsetti. Ardından Türkiye Halter Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ak Parti İl Başkan Yardımcısı olan Doğan Çağatay; spor ve liderlik ilişkisine, sporun siyasetteki yerine ve bu etmenlerin kendi hayatında taşıdığı değerlere değindi.

 

Kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı konferansın sonunda, izleyicilerin sorularını cevaplayan Halil Mutlu ve Doğan Çağatay’a, Genç Liderler Kulüp Danışmanı Kenan Başaran ve Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Semattin Öztürk tarafından plaketleri takdim edildi.

DAÜ Rektör Vekili Pof. Dr. Necdet Osam’a Ziyaret

Konferans öncesi DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden konuklar, DAÜ’de olmaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Eğitimin yanı sıra spora da ciddi önem verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Osam, farklı spor branşlarında DAÜ’nün hem KKTC’de hem de TC’de başarıyla temsil edildiğini ifade etti. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğrencilere teşekkür eden Prof. Dr. Osam, misafirlere günün anısına DAÜ logolu lefkara işi takdim etti. Söz konusu ziyarete DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.