Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü tarafından “2. Moleküler Biyoloji ve Genetik Kariyer Günü” etkinliği gerçekleştirildi. 18 Aralık 2015 tarihinde, saat 09:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda açılış konuşmaları ile başlayan söz konusu etkinlikte alanında uzman kişiler tarafından akademik araştırma, tıbbi genetik, moleküler tanı ve genetik danışmanlık gibi konularda sunum gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Biyolojik Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahar Taneri Güder, söz konusu kariyer günlerinin gerçekleşmesinde emeği geçen ve etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini ileterek, moleküler biyoloji ve genetik kariyer gününün amacının bölüm öğrencilerine değişik kariyer seçeneklerinin tanıtılması olduğunu belirtti.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov gerçekleştirdiği konuşmasında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün fakültede en genç bölüm olduğunu ancak genç olmasına rağmen birçok önemli etkinliğe imza attığını vurguladı. Prof. Dr. Bashirov, fakülte ve bölüm hakkında detaylı bilgiler vererek etkinliğin başarılı geçmesini diledi.

Prof. Dr. Bashirov’un ardından konuşan DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, kariyer ve mutlu olmak arasındaki ilişkinin önemli olduğuna dikkat çekerek insanların kariyerlerini planlarken mutlu olacakları işi yapmalarının önemine değindi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün genç bir bölüm olmasına rağmen birçok başarılı etkinlik gerçekleştirdiğini belirtti. Bölümün yakın zamanda elde ettiği AHPGS akreditasyonuna da vurgu yapan Prof. Dr. Osam, kariyer günlerinin başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Biyolojik Bilimler Bölümü öğretim görevlisi Deniz Balcı “Akademik Araştırma ve Öğretim”, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Fahrioğlu “Akademik Araştırma, Tıbbi Genetik ve Öğretim”, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi genetik uzmanı Dr. Jale Refik Rogers “Moleküler Tanı”, Kıbrıs Nöroloji ve  Genetik Kurumu’ndan Türem Delikurt Tunçalp “Genetik Danışmanlık”, Klinik Embriolog Okan Atılgan “Embriyoloji ve IVF” konularında sunumlar gerçekleştirdi. 

Gerçekleştirilen sunumların ardından öğrenciler ile atölye çalışması yapıldı. Söz konusu 2. Moleküler Biyoloji ve Genetik Kariyer Günü” Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek şeref ve şeref öğrencilerine Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bozer tarafından verilen sertifikaların ardından sona erdi.