Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü tarafından DAÜ 22. Bahar Festivali kapsamında düzenlenen EMUATHLON yarışması, nefesleri kesti. 8 kişilik takımların toplamda 17 adet engeli geçip en kısa sürede yarışı bitiren takımın şampiyon olduğu yarışmada, yarışmacılar ve izleyiciler çok keyifli ve heyecanlı dakikalar geçirdi. Atlama, tırmanma, çamurda sürünme, stadyum basamaklarını üç kez çıkıp inme gibi birçok engeli aşmak zorunda kalan sporcular, bitiş noktasına varabilmek ve şampiyon olabilmek için ter döktüler.

Takımlarda 4 bayan ve 4 erkek olması gerekliliğinin kural olduğu yarışmada, en az bir kişinin de 40 yaş üstü olması gerekliliği, takım mücadelesini üst seviyeye çıkardı. Geçtiğimiz yıl 13 takımın katıldığı yarışmada toplamda ise 104 sporcu yarışırken, bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya rekor bir katılım oldu ve 30 takım ile 240 sporcu EMUATHLON’da mücadele etti. DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ve engellerin başında bulunan hakemler de yarışma boyunca sporcuları yönlendirerek bitiş noktasına ulaşmalarını sağladı.

Kalabalık bir seyirci topluluğunun izlediği yarışmada hem yarışan sporcular hem de seyirciler büyük heyecan yaşadı. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın başlangıç komutunu verdiği yarışmanın sonunda dereceye giren ilk dört takıma çeşitli ödüller verildi.

dsc_0084.jpg

dsc_0088.jpg

dsc_0114-001.jpg

dsc_0124-003.jpg

dsc_0158.jpg

dsc_0323-001.jpg