Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Nijerya’lı Öğrenciler Birliği Nijerya Haftası kapsamında kampüs içerisinde birçok etkinliğe imza attı. DAÜ’de eğitim alan Nijerya’lı öğrenciler tarafından Nijerya Haftası olarak belirlenen 5 – 10 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde, Nijerya’lı öğrenciler Nijerya’nın İngiliz koloni yönetiminden kurtulmasının ve bağımsızlıklarını kazanmalarının 55’inci yılını kutladılar.

1 Ekim 2015 tarihinde Nijerya Bağımsızlık Günü Girne’de gerçekleştirilen yürüyüş ve kutlama etkinlikleri ile başladı. Etkinlikler çerçevesinde 5 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen futbol ve basketbol turnuvalarının ardından, DAÜ Mimarlık Bölümü’nde Nijerya Bağımsızlık belgeseli gösterildi. 6 Ekim 2015 tarihinde ise futbol turnuvasının yanı sıra badminton yarışması da düzenlendi. Aynı günün gecesinde DAÜ Deniz Tesisleri’nde yer alan ‘Yetenek Yarışması’nda ise Nijerya’lı öğrenciler çeşitli becerilerini sergilediler.

Nijerya Haftası etkinlikleri kapsamında, 7 Ekim 2015 tarihinde Nijerya’dan davetli konuşmacı Leyla Mai Aliyu ‘Yoksulluğun Feministleşmesi’ üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Aynı organizasyonun bir parçası olarak Avukat Ramadan Sanıvar da hukuki konular üzerine bir sunum yaptı. Nijerya elçiliğini temsilen P.U. Nwokore adı geçen konuşmalara dinleyici olarak katıldı.

8 Ekim 2015 tarihinde ise Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Nijerya Gecesi  gerçekleştirildi. Gecede Nijerya Topluluğu’na katkıda bulunanlara ödülleri takdim edildi. Söz konusu geceye DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ve Uluslararası Ofis İdari İşler Koordinatörü Ahmed Kasım da katıldı. Nijerya Haftası 10 Ekim 2015 Cumartesi günü DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Barbekü Partisi ile sona erdi.  

dsc_8160.jpg

dsc_8169.jpg

dsc_8239.jpg

dsc_8312.jpg

dsc_8314.jpg

dsc_8317.jpg

dsc_8320.jpg

dsc_8360.jpg