Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından 17 Kasım 2016 tarihinde “Global Hibakusha” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Hiroshima Şehir Üniversitesi, Hiroshima Barış Enstitüsü’nden Prof. Robert A. Jacobs tarafından gerçekleştirilen konferansta nükleer saldırı ve kazalardan sonra radyasyona maruz kalmış insanlar üzerindeki etkiler irdelendi.

Söz konusu konferansta Prof. Jacobs beş buçuk sene geçmesine rağmen 11 Mart 2011 tarihinde gerçekleşen Tōhoku depremi ve tsunamisi sonrasında meydana gelen Fukuşima Nükleer Kazası'nın izlerinin günümüzde de hala görüldüğünü vurguladı. Nükleer santralin 30 kilometre çevresinde yaşam olmadığını  belirten Prof. Jacops, bu bölgenin tamamen terk edilmiş durumda olduğunu aktardı.  Prof. Jacobs sunumunda Fukuşima nükleer kazasının yanı sıra Çernobil Reaktörü gibi birçok nükleer kazanın etkilerini de dinleyiciyle paylaşarak nükleer testlerin insan yaşamına ve sağlığına etkileri üzerine bilgiler de verdi.

DAÜ Rektörlüğü Ziyaret Edildi

Prof. Robert A. Jacobs konferans öncesinde DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti. DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer ile birlikte DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova’yı ziyaret eden Prof. Jacobs, DAÜ hakkında geniş bilgiler aldı. DAÜ’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Jacobs, dünya genelinde barışa ve silahsızlanmaya duyulan özlemden bahsetti.    

dsc_1832.jpg

file-001.jpg