Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “Olası Bir Antlaşma Durumunda Kıbrıs’ta Eğitim: Eğitimde Hoşgörü ve Uzlaşma” konulu bir panel düzenleniyor. 17 Mayıs 2016 tarihinde, saat 9.30’da, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleşecek etkinliğin temel amacı, “Antlaşma sonrası Kıbrıs’ta eğitimde yaşanabilecek uzlaşı sorunlarının neler olduğunun belirlemesine katkı sağlama, Kıbrıs’ta AB normları ışığında birbirine saygı, hoşgörü ve uzlaşıma dayalı bir eğitim modelinin oluşturulması için farkındalık yaratma ve bu konuda geleceğe yönelik stratejiler için girişim başlatma” şeklinde belirlendi. DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, olası yeni durumda Kıbrıs Türk Toplumu’nu geleceğe güvenle taşımak için sadece politik olarak değil, akademik ve eğitsel anlamda da hazır olmak gerektiği üzerinde durdu. Prof. Dr. Osam, bu düşünceden hareketle DAÜ Eğitim Fakültesi’nin üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.

“Olası Antlaşma Durumunda Kıbrıs’ta Eğitim: Eğitimde Hoşgörü ve Uzlaşma” konulu panelde uzlaşma, hoşgörü ve değerler eğitimiyle ilgili diğer ülkelerde yapılan çalışmalar ve uygulamalar irdelenecek, İsviçre gibi bu konuda gelişmiş ülke modellerinin iyi uygulamalarının değerlendirmesi yapılacak, bu uygulamaların Kıbrıs Türk eğitim sistemine nasıl adapte edilebileceği üzerinde durulacak. Bunun yanında Kıbrıs Türk eğitim sisteminin ‘farklılıklara saygı’, ‘uzlaşma’, ‘hoşgörü’ ve ‘değerler eğitimi’ açısından mevcut durumu gözden geçirilmeye çalışılacak, AB normları şemsiyesi altında mevcut durumla ilgili bir farkındalık sağlanmaya çalışılacak.

Panele konuşmacı olarak DAÜ’den akademisyenlerin yanı sıra Kıbrıs Üniversitesi’nden ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğretim üyeleri de katılacak. Kıbrıs Üniversitesi İnsani Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şenel Hüsnü Raman ve DAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıtkiye Kuter’in konuşmacı olarak katılacağı paneli, DAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan yönetecek.