Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü “Parlamentoda Vatandaşlar Arası Eşitlik” adlı seminer düzenledi.

Söz konusu seminerde yaptığı açılış konuşmasında Yrd. Doç.Dr. Berna Numan, Prof. Dr. Stephen Bosworth hakkında bilgiler vererek, Bosworth’u katılımcılara tanıttı. DAÜ eski öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Stephen Bosworth, Michigan Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi üzerine lisans eğitimini tamamladıktan sonra University of London’da Doktorasını yapmıştır. University of Portsmouth ve Kaliforniya’daki Cabrillo College’de öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Bosworth; DAÜ’de bulunduğu sürede Siyasal Düşünce ve Felsefe, Modern İdeolojiler, Karşılaştırmalı Siyaset, Araştırma Metodları ve Etik gibi dersler vermiştir. ABD Barış Gücü Gönüllüsü olarak Gana’ya giderek Matematik ve Fen Bilgisi gibi konularda eğitimler veren Bosworth, Hegel’in Siyaset Felsefesi (Meşrutiyet Örneği) adlı kitabın da yazarıdır.

Prof. Dr. Bosworth seminerde yapmış olduğu konuşmasında seçim sistemi ve demokrasi konularına değinerek, seçmenlerin vatandaşlık haklarını hangi sistem aracılığıyla kullanabileceklerinden bahsetti. Tek ve birden fazla kazananı olan seçim sistemlerine odaklanarak Kurumsal Orantılı Temsiliyet (KOT) ve Çoğunlukçu Hüküm (ÇH) hakkında bilgiler verdi. Daha sonra, katılımcılarla ABD’deki Başkanlık Sistemi hakkında söyleşi gerçekleştiren Bosworth, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak semineri sonlandırdı.