Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Güzel Sanatlar Kulübü eğitmeni Ayhatun Ateşin küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan “DAÜ Sanat Üçgeni“ isimli sanat etkinliği Cuma günü başlıyor. 18 Aralık 2015 Cuma günü başlayacak olan etkinlik, 24 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek ve 25 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan sergiyle sona erecek.

Mimari bölünmüşlüklerden yola çıkılan ve insan mekanla ilişkilendirilen etkinlikte, açık atölyeler 22 ve 23 Aralık 2015 tarihlerinde DAÜ Aktivite Merkezi’nde yapılacak. Saat 11:00’de başlayacak olan atölyeler, saat 19:00’a kadar devam edecek. Katılımcılar, seramik, cam, heykel atölyelerinden oluşan sanat buluşmasında, sanat bilgisi ile sanat düşüncesinin nasıl bir araya getirileceğini uygulayarak öğrenirken, bir yandan da üretmeye devam edecek. Sanatçı Ayhatun Ateşin, "Açık Atölye" olan cam atölyesinde öğrencilerin camı keşfederek öğreneceklerini ve bütün cam oluşumlarını üretirken kendi ellerine bir takı veya bir obje meydana getirmiş olacaklarını kaydetti. Ateşin, öğrencilerin hangi cam tekniğinin kendilerine yakın olduğunu deneyerek keşfetmek için bir fırsat yakalamış olacaklarını ve sonrasında onları heyecanlandıran tekniğe karar vererek o konuda kendilerini geliştirebileceklerini de ifade etti. Ateşin “Camın ışıltısı, çamurun döngüsü ve taşın yontusuyla bir bilen rehber hoca eşliğinde atölyelerde öğrenciler ve sanata gönül veren istekliler, insan ve mekana dair objeleri hayatlarına katmak için üretecekler” şeklinde konuştu. Ayhatun Ateşin yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

“Gelenek ve modernizm kıskacında insan ve inşa edilmiş çevrenin bölünmüşlüğü, kültürel yapıların ve mirasımızın yokoluşuna dikkat çekmek istiyoruz. Çarpık hale dönen kentlerin ve mekanların bölünmüşlüğünü işaret ederek mimari malzemelerin atık olanıyla eserler üretip yaşama katmayı hedefliyoruz. Küreselleşen dünyada geçmişteki kültür birliğinin yanı sıra, günümüzde de yakın dostluk ve kültürel işbirliğini devamlılık haline getirmek istiyoruz. Sanat eğitimi alan öğrencilerin ve sanatseverlerin sanatçı eğitmenlerle buluşacağı bu etkinlikte yararlı sonuçlar alınacağına inanıyorum. Seramik ve cam yaşamın vazgeçilmezleri. Yudumladığımız su cam bardakta, yediğimiz yemek toprak kapta. Bu ikileme heykeli de ekleyerek, insan-mekan-sanat üçgeni oluşturarak hayata dair sorgulatmaları gündelik hayatımıza katmak istedik. Sanat objelerinin yaşamın içine katılabileceğini gösterebilmek ve bölünmüşlükten yeniden değerler üretilebileceğini  göstermek hedeflerimiz arasındadır. DAÜ Güzel Sanatlar Kulubü olarak, her bir bireyin toplumsal sorunlardan uzaklaşarak, duyarlılığını artırma yolunun, sanatsal interaktif etkinliklerle olabileceğine inanmaktayız. Kültür ve sanatın herhangi bir dalıyla iştigal eden bireyler, sosyal risklerden uzak durabileceği gibi, bir bilen-rehber hoca ile deneyip öğrenirken daha duyarlı bir yapıya sahip olarak yaşama mana yükleme yetisi kazanabilecektir.”

“DAÜ Sanat Üçgeni” etkinliğine Ayhatun Ateşin küratörlüğünde Ali Dirier, Tolga Yurtözveri, Şekip Oğuz, Eda Taşlı, Ayşem Ötük, Kadriye İnal, Aykut Hızlıok, Nurdan Yurtbay ve Süreyya Acar isimli sanatçılar katılacak.