Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Çevre ve İnsan” programına bu hafta İnönü Belediyesi Başkanı Ali Öncü konuk oldu. Söz konusu programda “Türkiye’den gelecek su ve yönetimi” konuşuldu.

Programın başında gündem konusu olan su projesi hakkında görüşlerini aktaran İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, öncelikle su yasasının olması gerektiğine vurgu yaptı. Su sorununun belediyelerin değil, hükümetin sorunu olduğunu kaydeden Öncü, 2015’in yaz aylarında belediye olarak çok zorluklar yaşadıklarını, çok kurak ve susuz bir yaz dönemi yaşadıklarını ifade etti. Programın devamında Öncü, Türkiye’den gelecek olan suyun yönetimi ve dağıtımı ile ilgili olası sorunlar ve yaşanabilinecek zorluklardan bahsetti. Suya paralel olarak belediye çalışmalarından da bahseden Öncü, AB’ye “Güney Mesarya Projesi” adı altında hizmetlerin paylaşımı projesi sunduklarını da sözlerine ekledi.

“Çevre ve İnsan” programının söz konusu bölümü 19 Ekim 2015 Pazartesi günü, 19:45 – 20:30 saatleri arasında, BRT – 2 kanalında yayınlanacaktır.