Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) 2010 yılından beridir imzalanamayan, işçi ve yönetsel personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS), DAÜ Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN) ve Rektörlük ile Vakıf Yöneticiler Kurulu arasında yürütülen çalışmalar sonunda imzalandı.

Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) odasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne DAÜ VYK Başkanı İsmail Arter, Vakıf Üyeleri Hayri Orçan ve Saffet Mehmetalioğulları, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile DAÜ BİR-SEN Eş Başkanları Buğu Sümen Cohar ve Kazım Hakverdi imza koydu.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, imza töreninde konuşan Arter, uzun süreden beridir imzalanamayan söz konusu sözleşmenin bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini belirterek, sağlıklı ve kaliteli bir çalışma ortamı için kurumlarda toplu iş sözleşmelerinin son derece önemli olduğuna değindi. DAÜ olarak Toplu İş Sözleşmesi’ne hassasiyet gösterdiklerini belirten Arter, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, DAÜ’de daha demokratik, şeffaf ve kucaklayıcı bir yaklaşımın benimsendiğini belirterek, uzun süredir imzalanamayan Toplu İş Sözleşmesi’nin rektörlük ve ilgili taraflar tarafından imzalanmasından son derece memnuniyet duyduğunu vurguladı. DAÜ’nün her geçen gün daha demokratik bir yapıya sahip olduğunu aktaran Osam, söz konusu sözleşmenin göreve geldikten sonra imzalanan ikinci sözleşme olduğunun da altını çizdi. DAÜ’de huzur ortamının hergün artmakta olduğunu belirten Osam, Toplu İş Sözleşmesi’nin sonuca ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

DAÜ BİR-SEN Eş Başkanı Buğu Cohar, sendika olarak gururlu ve mutlu olduklarını dile getirerek çalışanlar arasında olan huzursuzluğun söz konusu sözleşme ile sona erdiğini aktardı. Kazım Hakverdi ise çok büyük uğraşlar sonunda imzalanan sözleşmeyle DAÜ’de huzurlu bir çalışma ortamının oluştuğunu belirterek, sözleşmenin imzalanmasında destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

İmza Töreni’nde DAÜ VYK üyesi Osman Pekineli ile DAÜ BİR-SEN üyeleri hazır bulundu.

1433952359.jpg