Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm Kulübü ve Turizmin Geleceği Platformu işbirliğiyle 2 Aralık 2016 Cuma günü, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 19:00’da, “Turizmin Geleceği Ödül Töreni” gerçekleştirilecek.

İlk kez gerçekleştirilecek olan “Turizmin Geleceği Ödül Töreni”nde çeşitli üniversitelerden turizm öğrencilerin oluşturduğu yönetim kurulu üyeleri aracılığı ile tüm kulüp üyelerinin oy kullandığı seçim sonucunda Türkiye genelinde Turizm alanında ve turizm bağlantılı iş sektörlerinde başarılı bulunan çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere ödüller verilecek. İlki Türkiye’yi kapsayacak ödül töreninin ikincisi ise önümüzdeki aylarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizm sektörü için de gerçekleştirilecek. Katılımın oldukça yoğun olmasının beklendiği söz konusu ödül töreni öncesinde, 18:00-19:00 saatleri arasında ise Kıbrıs ürünlerinin ikram edileceği kokteyl yer alacak.

Ödül verilecek olan kategoriler arasında ise Yılın En İyi Şehir Oteli,  Yılın En İyi Resort Oteli, Yılın En İyi Butik/Özel Belgeli Oteli, Yılın En İyi Zincir Oteli, Yılın En İyi Yeşil Oteli,Yılın En İyi Online Acentası,Yılın En İyi Seyahat Acentası,Yılın En İyi Havayolu,Yılın En İyi Havaalanı, Yılın En İyi Turizm Portalı,Yılın En İyi Turizm Dergisi,Yılın En İyi Turizm Basını,Yılın En İyi Gastronomi Dergisi, Yılın En iyi Gezi Programı, Yılın En İyi Yemek Programı, Yılın En İyi Gezi Yemek Programı, Yılın En İyi Rehberi,Yılın En İyi Şefi, Yılın En İyi Yeme ve İçme Tesisi, Yılın En İyi Yemek Blog Sitesi, Yılın En İyi  Turizm Tanıtımına Katkı,Yılın En İyi Leisure Programcısı,Yılın En İyi Konferans ve Kongre Merkezi,Yılın En İyi Turizm Yatırım Kurumu,Yılın En İyi Turizm Girişimcisi,Yılın En İyi Turizm Destekleyen Belediyesi, Yılın En İyi Leisure Programcısı, Yılın En İyi Konferans ve Kongre Merkezi, Yılın En İyi Turizm Yatırım Kurumu, Yılın En İyi Turizm Girişimcisi,Yılın En İyi  Turizm Tanıtımına Katkı, Turizmin Geleceği Barış Ödülü ve Turizmin Geleceği Özel Onur Ödülü yer alıyor.

Turizmin Geleceği Platformu, Türkiye, Avrupa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Turizm ve Gastronomi Kulüplerini ve Bölümlerini bir araya getirmek için 2015 Nisan ayında kuruldu. Her yıl düzenli olarak seçilen üniversitelerde platform çatısı altında etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Platform Turizm ve Gastronomi kulüpleri ve öğrencileri için organize ettiği etkinliklerle Türkiye ve KKTC’de bu alanda bir numara olmayı amaç edinmiştir. Vizyonuda, Turizm ve Gastronomi kulüplerini bir araya getirerek Türkiye, KKTC ve Avrupa’da bulunan turizm ve gastronomi öğrencilerine akademik ve sosyal alanda fayda sağlayan bir platform oluşturmak yer almaktadır.  Turizmin Geleceği Platformu bünyesinde 31 Turizm ve Gastronomi Kulübü ile 3 bölüm  yer almaktadır.