Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi ve Bologna Üniversitesi tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Türk – İtalyan Kurumsal Hukuk Konferansı Hukuğun Kuralları  konu başlığı ile 9-10 Haziran  tarihleri arasında DAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sempozyumun açılışı yarın saat 09:30’da, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Binası’nda yapılacak.

Bolonya Üniversitesi Hukuk Eğitimi Yüksekokulu Direktörü Prof. Dr. Luca Mezzetti, Bolonya Üniversitesi Hukuk Bilimleri Dekanı ve İtalya Hukuk Fakülteleri Dekanlar Birliği Başkanı Prof. Dr. GiovanniLuchetti ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın açılış konuşmalarının ardından DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca moderatörlüğünde ilk oturum başlayacak.

İlk oturumda Prof. Dr. Luca Mezzetti “Hukuk Devleti ve Anayasal Geçişler”, Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çınar Özen “Avrupa Bütünleşme Sürecinde Hukuk Devleti”, DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve DAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Özersay ise “Kıbrıs Sorununun Çözümü ve Müzakere Sürecinde Anayasa Hukuku Açısından Yankıları” konularında birer konuşma yapacak.

Konferansta DAÜ Hukuk Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İtalya’nın önemli üniversitelerinin (Bolonya Üniversitesi, Roma Unitelma Üniversitesi, Milan “L. Bocconi” Üniversitesi) Hukuk Fakültelerinde görev yapan öğretim üyeleri ile Türkiye’den Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden konuşmacılar yer alacak.

Konferansta bu yıl “Hukuk Devleti” konusu üzerine çalışmalar yapılacak. Konferans süresince gerek Türk gerekse İtalyan perspektiflerinden ele alınacak “Hukuk Devleti” konusunda, KKTC perspektifinden de akademik çalışmalara yer verilecek.

dsc_3012.jpg

DAÜ İLE BOLONYA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bu arada Konferans çerçevesinde DAÜ’ye gelen Bolonya Üniversitesi ile DAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Giovanni Luchetti ve Prof. Dr. Luca Mezzetti imzalanan işbirliği protokolü ile her iki üniversite arasında başarılı çalışmalar yapacaklarına inandıklarını aktardı. 
İşbirliği protokolü çerçevesinde her iki üniversite arasında öğrenci, araştırmacı ve öğretim üyesi değişimi sağlanabilecek. Ayrıca üniversitelerin Hukuk Fakülteleri arasında ortak programlar da geliştirilebilecek.

Prof. Dr. Osam, iki üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolünden memnuniyet duyduklarını belirterek gerçekleştirilecek olan konferans hakkında geniş bilgi aldı. Söz konusu işbirliği protokolüne DAÜ adına Prof. Dr. Osam, Bolonya Üniversitesi adına ise Prof. Dr. Mezzetti ve Prof. Dr. Luchetti imza koydu.

dsc_3008.jpg