Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Doğu Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde yapılacak alışveriş merkezi inşaatının durdurulması için dava açtı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde açılan davayla ilgili, oda Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ve oda avukatı Öncel Polili açıklamada bulundu.

Tulga, şu ana kadar yapılan incelemede inşaatla ilgili yasal prosedürlerin yerine getirilmediğini söyledi.
Alışveriş merkezinin devasa boyutta olduğunu da savunan Tulga, bölge esnafının bu konuyla ilgili bilgilendirilmediğini, inşaat izni alınmadığını ve ÇED raporunun da onaylanmadığını kaydetti.

Tulga, üniversitenin, kent bütünleşmesini sağlaması gerekirken, kentte tekelleşmeyi yaratacak girişimlerde bulunduğunu söyleyerek, eğitim kurumlarının ticari kaygılarla hareket etmemesi gerektiğini belirtti. Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Avukatı Öncel Polili de alışveriş merkezi inşaatının izni, ruhsatı ve kaydının olmadığını belirterek, tüm Gazimağusa halkının konuya itiraz etmesine karşın, Gazimağusa Belediyesi’nin bu duruma ses çıkarmadığını söyledi.

Gazimağusa Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin işbirliği içinde kentte kaçak inşaat yaptığını savunan Polili, “Hakkımızı mahkemede arayacağız” dedi. Basın açıklamasına Mağusa İnisiyatifi, Mağusa Gençlik Merkezi, DAÜ-SEN ve bazı siyasi parti temsilcileri ile Mağusa esnafı da katılarak destek verdi.