GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş yönetimin DAÜ içerisindeki yaratmış olduğu ekonomik olumlu gelişmeleri,  Gazimağusa bölgesindeki iş hayatına olan yansımalarını büyük bir memnuniyetle izlediklerini kaydetti.

Tunalı, “ İş dünyasını temsil eden bir örgüt olarak en büyük arzumuz bu ivmenin devam etmesidir. Ancak DAÜ’yü siyasi erkin manevra yapabileceği yeni oyun alanı gibi görerek üniversite rektörünün atanması gibi hayati öneme sahip olan bir konuda üniversite konseyinin iradesini hiçe sayarak başka adımlar atılıyor olması, siyasilerin rant peşinde oldukları izlenimini oluşturmaktadır” dedi.

Tunalı,  yüksek öğrenim sektöründeki önemli kurumlardan  biri olan DAÜ’nün  ve yönetiminin siyasi oyunlar ve kazançlar önceliğinde değil de, kurumsal ve ülkesel kazanımların ön planda tutulduğu bir tavır içerisinde yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Tunalı, DAÜ Senatosu’nun verdiği karara sonuna kadar saygı gösterilmesi, yetkililerin bir an önce  DAÜ  Rektörü ile ilgili demokratik ve en akılcı kararı siyasetten arınarak bağımsız olarak vermesinin ivedi olduğunu kaydetti.