DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso’nun koordinatörlüğünde Toplum Gönüllüleri, Toplumsal Hizmet Kulübü ve Turizm Otelcilik Yüksek Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, DAÜ Turizm Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda yer aldı.

Etkinlikte Nijeryalı öğrenciler saksafon ve gitar eşliğinde müzik yaparken, diğer öğrenciler de açtıkları stantlarda; SOS Çocukköyü ile Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi yararına satış yaparak para topladılar.

Etkinlik koordinatörü Dr. Ruso, her yıl SOS Çocukköyü ile benzeri kurumların yeni yıl ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyetler düzenlediklerini ve benzer kurumlarla sürekli kültürel ve sosyal içerikli birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini anlattı.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç ise, öğrencilerin eğitiminin bir parçası olarak gördükleri sosyal sorumluluk projelerinin sadece öğrencilerin kişisel gelişimlerine değil toplumun sosyal kurumlarına da katkı sağlamaları açısından önemli olduğunu belirterek, bu tür sosyal gelişim projelerinin eğitim programlarında her zaman yer aldığını ve yer almaya devam edeceğini kaydetti.

1-199.jpg