Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Osam ile Öğretim Görevlisi Dr. Erkan Arkın’ın ortaklaşa gerçekleştirdikleri bilimsel çalışma, Avrupa merkezli Mouton de Gruyter Yayınevi tarafından basılan bir kitap içerisinde yayınlandı.

“English Medium Instruction in European Higher Education (Avrupa Yükseköğretiminde Öğretim Dili Olarak İngilizce’nin Yeri)” adlı kitapta bir bölüm olarak yayınlanan çalışmada, Prof. Dr. Osam ve Dr. Arkın Türkiye ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretimi bağlamında İngilizce öğretim konusunu araştıran bir bilimsel rapor yayınladılar. Her bölümünde Avrupa’nın farklı üniversitelerinden araştırmacıların çalışmalarının yayınlandığı kitapta Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yanında, Almanya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hırvatistan, İtalya, İspanya, İsveç, İzlanda ve Norveç’teki yükseköğretimde öğretim dili politikaları ve uygulamalarına dair çalışmalar yer almıştır.

Kitap, internet ortamında elektronik ve basılı formatlarda satışa sunulmuş ve amazon.com ve amazon.co.uk gibi uluslararası kitap satış platformlarında yerini almıştır. 

kitap.jpg