Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Rektörlük Koordinatörü Mutlu Kale ve Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk, Soma Madenci Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi yararına üniversite tarafından toplanan yardımı iletmek üzere Türkiye’nin Soma ilçesine gitti.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, yardım Soma’daki maden kazasında vefat eden madenciler ile kazadan farklı derecelerde etkilenmiş ailelerin çocuklarının ücretsiz olarak eğitim gördüğü Soma Madenci Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’nin eğitim giderlerine destek amacıyla kullanılacak.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bahar Festivali etkinlikleri, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası dolayısıyla üniversite idaresi ve öğrencileri tarafından iptal edilmiş ve bu faciadan etkilenen acılı ailelere iletilmek üzere üniversitede bir yardım kampanyası başlatılmıştı.

Yardım Kampanyası’na başlangıç katkısı olarak da, iptal edilen Bahar Festivali’nin zorunlu ödemeler dışındaki bütçesinin tamamı DAÜ tarafından Soma’ya bağışlanmıştı. Toplanan tüm yardımlar, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pulhan, Koordinatör Kale ve Öğrenci Konseyi Başkanı Öztürk tarafından Soma’ya götürüldü ve çeşitli makamlarla yapılan görüşmeler sırasında, üniversitenin yardım kampanyası konusunda bilgiler aktarıldı.

Soma Kaymakamlığı’na giden Prof. Dr. Pulhan, Kale ve Öztürk, burada Soma Kaymakam Vekili ve Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Milli Eğitim Müdürü ve Soma Madenci Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi Sorumlusu ile bir araya geldi. Faciadan bu yana geçen süre zarfında DAÜ’nün başlatmış olduğu yardım kampanyası ile ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr. Pulhan, “Soma’daki yaraların sarılmasına bir nebze de olsa yardımcı olabilmek amacıyla buradayız. Umarız böyle facialar bir daha asla yaşanmaz ve ailelerin ocağına ateş düşmez” ifadesini kullandı.

Pulhan, DAÜ tarafından toplanan yardımı Kaymakam Vekili Sırmalı’ya takdim etti.

Kaymakamlık ziyareti öncesinde, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pulhan, Koordinatör Kale ve Öğrenci Konseyi Başkanı Öztürk, Soma Madeni Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’ni ziyaret edip yerinde incelemelerde bulundu ve mezarlık ziyareti gerçekleştirdi.

1424865244.jpg

1424865245.jpg

1424865247.jpg

1424865248.jpg