Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), özel ilgi turizmi temasıyla 5. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu düzenliyor.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sempozyum 22-23 Nisan tarihlerinde Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Sempozyumda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz bölgesini  oluşturan illerinin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de içinde bulunduğu bölgede, turizm ile ilgili konular kamu ve özel sektör paydaşlarının katılımıyla tartışılacak.

Salamis Bay Conti Resort Hotel’de, 22 Nisan Cuma günü saat 09:30’daki açılış töreninin ardından, Washington State University’den Prof. Dr. Doğan Gürsoy, Oxford Brookes University’den Prof. Dr. Levent Altınay, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan İçöz ve 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aktaş’ın sunumları ile başlayacak olan sempozyumda, özel ilgi turizmi ile ilgili 50’nin üzerinde bildiri sunulacak.

Sempozyum,  Turizm Bakanlığı, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği ve diğer birçok sivil toplum örgütü ile işbirliği içerisinde düzenlenecek.