Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri aldıkları eğitimin karşılığını uluslararası yarışmalarda göstermeye başladı. 14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’ne katılan DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencileri Sude Karşılı, Gamze Kural ve Cem Mengüllüoğlu’ndan oluşan ekip DAÜ Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Kurtuluş Özbaşar ile Uzman Şef Hakan Açıl’ın koordinasyonunda hazırlandıkları yarışmadan başarıyla döndüler.

14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde “Gençler Pratik Ekip Yarışması” kategorisinde yarışan başlangıç yemeğinde Sude Karşılı, ana yemekte Gamze Kural ve tatlıda Cem Mengüllüoğlu, aralarında Kore, Pakistan, Fransız ve Azerbaycan ekiplerinin yanı sıra, Türkiye’den çok sayıda üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile uluslararası zincir otel işletmelerinden 44 ekibin de yer aldığı kategoride birinci olarak altın madalya almaya hak kazandı.

Aynı ekiple bireysel olarak katıldıkları “Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması” kategorisinde ise, 1 altın (Sude Karşılı) ve 2 gümüş madalya (Gamze Kural ve Cem Mengüllüoğlu) kazanmalarının haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen 8. Uluslararası Altın Kep üniversiteleri şefler yarışmasında da elde edilen başarıdan oldukça memnun olduklarının altını çizdi. 

DAÜ Turizm İşletmeciliği programının yanı sıra Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde eğitim kalitesinin hızla yükseldiğini ve uluslararası standartları yakaladığını ifade eden Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi’nin Rektörlüğün vizyonu doğrultusunda akademik ve fiziksel alt yapısına yaptığı yatırımların devam edeceğini aktardı. Prof. Dr. Kılıç, mutfak sanatları alanında Turizm sektörüne  eğitilmiş şefler vermeye devam edeceklerini de belirtti.  

12734136_10208924386245515_2456039167746166444_n.jpg

dscf5104.jpg

dscf5133.jpg

dscf5135-(2).jpg