Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi, Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Dr. Umut Ayman tarafından verilen Pazarlama İletişimi için Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında dönem projelerini gerçekleştirdiler.

DAÜ’lü İletişimciler, Dünya Çocuk Kitapları Haftası çerçevesinde, Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel tarafından gerçekleştirilen söyleşi organize ederek okul kütüphanesine kitap bağışında bulundular. Başel konuşmasında çocukların çevrelerindeki insanlarla iletişim kurma becerilerini ve kelime haznelerini geliştirmeleri için kitap okumanın önemine vurgu yaparak, günümüzde çocukların teknolojiyi daha etkin kullanabilmeleri ve etkili iletişim becerilerini geliştirmek için hangi yolları izlemeleri gerektiğine değindi. 

Etkinlik sonunda Şehit Zeki Salih İlkokulu Müdürü Yılmaz Erdalhan, günümüzde çocukların kitap okuma alışkanlıklarını kaybettiklerini bunun için de öğrencilerine örnek olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca, okullarında öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek için bir kütüphane oluşturduklarını belirterek, kitap okuma kolu oluşturarak bu tarz etkinlikleri yaygınlaştırmaya çalıştıklarını da dile getirdi. Okul müdürü Erdalhan, Barış Başel’e ve DAÜ’lü İletişimcilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.