Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) okuyan yabancı uyruklu öğrenciler tarafından, Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonunda, 13 Ocak 2015 tarihinde, saat 20.00’de, Rauf Raif  Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi için bir dans ve müzik şöleni düzenlenecek.

Etkinlikte DAÜ’den Arabic Debke Dance, Emu Dance Society, Russian Dance Group, MOD Dance Club, Azerbaijan National Dance grupları dans gösterilerini sergilerken, Ukrayna’dan Xenia Klosova, İran’dan Yasaman Behsad ve Rusya’dan Davia Ogloblina şarkılar seslendirecekler. Etkinlikte yaklaşık 20 farklı ülkeden yabancı öğrenci sahne alacak ve etkinlik boyunca kültürlerarası iletişim ön planda olacak. Etkinlik öncesinde ise öğrenciler giriş salonunda davetlileri saksafon, gitar, darbuka, bağlama ve tef gibi değişik müzik aletleri ile karşılayacaklar. Etkinlikte ayrıca Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin piyano dinletisi ve DAÜ’lü öğrencilerle birlikte ortak ront gösterisi de yer alacak.

Etkinliğin biletleri DAÜ’de Toplumsal Duyarlılık Merkezi, Turizm Kulübü, Uluslararası Ofis, Toplumsal Hizmet Kulübü, Toplum Gönüllüleri ve Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nden temin edilebilmektedir. Etkinlikten toplanan tüm gelir Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlanacaktır.