Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu okutmanlarından Pembe Tuna ve Fatma Demirtaş, üniversite öğrencileri ile birlikte Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Gazimağusa Alasya İlkokulu bahçesine çiçek ekimi yaptı. İlgili proje kapsamında toplam 70 adet çiçek ekimi gerçekleştirildi. Alasya İlkokulu öğrencileri ile güzel diyalogların yaşandığı çiçek ekimi çalışması  aralıksız 2 saat sürdü. Ekim işleminin tamamlanmasının ardından can suyunu veren öğrenciler daha sonra Alasya İlkokulu öğrencileri ile birlikte spor aktiviteleri yaparak projeye renk kattılar.

Etkinlik hakkında görüşlerini dile getiren İlkokul Yönetimi ve öğrenciler ise, bu tür etkinliklerin kendileri ve okulları için ne kadar önemli ve huzur verici olduğunu dile getirirken, üniversite öğrencilerinin aktif olarak katılım sağladığı bu tarz etkinliklerin daha sık tekrarlanması gerektiğine dikkat çektiler.

resim2.jpg


Öğrencilerden Kanser Hastalarına Katkı

Öte yandan DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Mutlu Soykurt tarafından organize edilip, Bahar Avşar ve Vacide Köse ile öğrencileri tarafından yürütülen “Give A Book Give A Life” projesinin ilk adımı başarıyla tamamlandı. Bağışın Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne yapılacağı bu projede öğrenciler topladıkları kitapları 10TL’ye Önder, Gloria Jeans, Roberts Coffee gibi popüler mekanlarda satarak iyi bir gelir ettiler. Gelirin Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağışlanacağından dolayı, öğrenciler satış yaparken çok istekli ve heyecanlıydı. Bu satış sırasında öğrenciler sosyal becerilerini geliştirirken aynı zamanda projeye çok büyük katkıda bulundular.