Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mostafa Ranjbar’ın bilimsel makalesi Science Citation Index (SCI Index) tarafından taranan Smart Materials And Structures dergisinde yayınlandı.

Yrd. Doç. Dr. Ranjbar tarafından yazılan “Vibroacoustic Optimization Of Anti-Tetrachral And Auxetic Hexagonal Sandwich Panels With Gradient Geometry – Anti-tetraşral ve Aksetik Altıgen Sanduviç Panellerin Gradyan Geometrisini Kullanarak Vibro-Akustik Optimizasyonu” konulu makale 21. yüzyılın malzeme teknolojilerinin negatif Poisson oranı kullanılarak malzemenin iç geometrisinde değişiklikler yapılarak malzemenin mekanik özelliklerinin iyileştirilmesi üzerinde durmaktadır.

Yrd. Doç. Dr. Ranjbar makalede üzerinde çalışılan malzemelerin havacılık, uzay ve otomotiv endüstrisinde kullanılan son teknoloji ürünü malzemeler olduğunu belirterek, söz konusu araştırmanın İngiltere’de dünyanın en büyük uçak motoru üreticisi firmalarından biri olan Rolls-Royce firması ve Brighton Üniversitesi laboratuvarlarının işbirliğinde gerçekleştirildiğini vurguladı.

dsc_0967.jpg

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Hacışevki konu ile ilgili yaptığı açıklamada bölüm öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ranjbar’ın makalesinin uluslararası bir dergide yayınlanmasından dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi. DAÜ’nün araştırmaya her zaman destek veren bir üniversite olduğunun altını çizen Doç. Dr. Hacışevki, DAÜ’nün bölgede bir marka değerine sahip olarak lider konumda olmasının kendilerini gururlandırdığına dikkat çekti. 

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacışevki, DAÜ Mühendislik Fakültesi’nin ABET akreditasyonuna sahip olmasının kaliteye ve araştırmaya verilen değerin en büyük kanıtı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Amca ve Doç. Dr. Hacışevki, DAÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nün bilimsel araştırmalara önem verdiğini ve bunun neticesi olarak son yıllarda fakülte içerisinde en yüksek öğretim üyesi yayın oranına ulaştıklarını belirterek, öğretim üyelerinin araştırma yapması ve bilimsel çalışmalara destek olması için her zaman cesaretlendirildiklerini vurguladı.