Rusya’nın başkenti Moskova’da bu yıl 17.si düzenlenecek olan Uluslararası Modern Sanat ve Tasarım Fuarı ve Yarışmaları ‘’Russian Art Week’’ (RAW)  kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler ile İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu, uluslararası jüri üyesi olarak davet aldılar.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 7 - 14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar ve yarışma, 15 bin üyesi bulunan “Creative Union of Artists of Russia” tarafından organize ediliyor.

Tasarım ve sanat alanlarında oluşturulan yarışma kategorilerine her yıl birçok ülkeden binlerce profesyonel sanatçı ve tasarımcının katıldığı kaydedilen açıklamada, tasarım ve sanat öğrencileri kategorileri de bulunan fuar/yarışmada dünyanın birçok üniversite ve sanat/tasarım okullarından öğrenciler ile öğretim üyelerinin de çok sayıda atölye çalışmaları ve söyleşilerde bir araya geldiklerini belirtildi.