Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV yapımcılığını üstlendiği televizyon programları ile DAÜ’nün sesini duyurmaya devam ediyor. DAÜTV yapımcılığında, farklı alanlarda uzmanlığı bulunan DAÜ’lü akademisyenlerin bilimsel öneri ve fikirlerini toplumun yararına paylaşmak üzere gerçekleştirilen televizyon programları yeni sezonda da izleyici ile buluşuyor.

DAÜTV’nin eğitim, sağlık, çevre, mimarlık, sanat ve güncel konuların tartışılıp ele alındığı televizyon programları, hem kendi yayınında hem de anlaşmalı olduğu ulusal kanallarda ilgi ile izleniyor.

DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Mesleki Eğitimde Gündem” programı kaldığı yerden bu sezon da devam ediyor. Mesleki Eğitimde Gündem’in yeni sezondaki ilk programında Atatürk Meslek Lisesi tanıtıldı. Programda Atatürk Meslek Lisesi Müdürü Aktan Erdoğa lise ile ilgili bilgiler paylaştı. Doç. Dr. Mustafa İlkan programın açılış konuşmasında, gençlere bir meslek kazandırma misyonu ile adeta bir atölye gibi çalışan söz konusu lisenin, mesleki eğitime verdiği katkıdan ötürü onur duyduklarını ifade etti. Atatürk Meslek Lisesi Müdürü Aktan Erdoğa da okul ile ilgili bilgiler verirken, Atatürk Meslek Lisesi’nin Kız Meslek Lisesi olarak 1957 yılında kurulduğunu ve Lefkoşa’nın farklı bölgelerinde çeşitli bölümler şeklinde eğitim verdiğini kaydetti.

Okulun 1995 yılında şu anki binasına taşındığından ve tüm bölümlerin bir çatı altına toplandığından söz eden Erdoğa, amaçlarının ülkeye iyi bireyler yetiştirmek ve söz konusu bireylere birer meslek edindirmek olduğunu vurguladı. Lisenin 6 bölüm ve 8 dalda eğitim verdiğini bildiren Erdoğa, en köklü bölümlerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi olduğunu ifade etti. Bunun yanında lisede Güzellik Hizmetleri ve Saç, El Sanatları, Seramik, Giyim Üretim Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Grafik Fotoğrafçılık ve Matbaacılık alanlarında 94 öğretmenle 493 öğrenciye eğitim verildiğini belirtti. Erdoğa yaygın eğitim aracılığıyla da 300’e yakın kişiye meslek edindirdiklerini dile getirdi. Erdoğa, Atatürk Meslek Lisesi’nin sabah ve öğleden sonra grupları olmak üzere tam gün hizmet veren ülkedeki tek okul olduğunun da altını çizdi. Öte yandan okulun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nde uygulama alanı olarak bir de kreşlerinin bulunduğunu kaydeden Erdoğa, burada da döner sermaye çatısı altında halka hizmet verildiğini anımsattı. Atatürk Meslek Lisesi Müdürü Aktan Erdoğa, programın devamında okula öğrenci alımı, meslek eğitimi ve ülkenin mesleki eğitimdeki konumu hakkında bilgiler vererek kendi görüşlerini paylaştı. 

Mesleki Eğitimde Gündem programının söz konusu bölümü, 4 Ekim 2016 Salı günü, 19:15 – 20:00 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.