Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Samsun Haber Medya Grubu Kültür Sanat Koordinatörü Şakir Demirci, öğretmenler, öğrenciler ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere kalabalık bir grubu 1 – 8 Temmuz 2015 tarihleri arasında misafir ediyor.  

Karadeniz bölgesinin en büyük bilgi yarışması olan “Liselerarası 19 Mayıs Bilgi Yarışması” son 3 yılda olduğu gibi bu yıl da DAÜ sponsorluğunda gerçekleşti. Bu yıl 159 lisenin katılımı ile gerçekleşen yarışmada birinci gelen öğrenciler, görevli öğretmen, gazeteci ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerden oluşan grup 1 hafta süresince DAÜ’de misafir ediliyor. Ziyaretleri boyunca DAÜ’nün fakültelerini, kampüs hayatını yakından tanıma şansı bulacak olan misafirler, KKTC’nin kültürel değerlerini de gezme şansına sahip olacaklar.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’a Ziyaret

Misafirler 2 Temmuz 2015 Perşembe günü, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Söz konusu yarışmanın Samsun ile Gazimağusa arasında kültürel bir bağ kurduğunu ifade eden Şakir Demirci, yarışmanın 4 yıldır DAÜ sponsorluğunda gerçekleştiğini dile getirerek teşekkürlerini iletti. KKTC’nin en büyük üniversitesinin DAÜ olduğunu kaydeden Demirci, DAÜ’nün bir devlet üniversite olduğunu da bildiklerini ifade ederek DAÜ yönetimini Samsun’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. DAÜ hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Osam, makale ve akreditasyonlara çok önem verdiklerini çünkü üniversitelerin kalitesini gösterdiğini dile getirdi. Öğrencilerin meslek seçimlerini yaparken kendilerinin ne istediklerinin önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, yetenekli ve ilgi duydukları alanlarda seçimlerini yapmaları gerektiğini ifade etti.

dsc_5078.jpg