Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Zimbabve’den önemli misafirleri vardı. Zimbabve Yüksek Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Dr. Machivenyika Mapuranga, Yüksek Eğitim Programları Direktörü Martha Mugiti ve Yükseköğrenim Kalite Ajans Direktörü Godfrey Gurira Zimbabve’deki akreditasyon çalışmaları için 13 – 17 Temmuz 2015 tarihleri arasında DAÜ’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Misafirler ziyaretleri süresince Fakülteleri, Laboratuvarları, DAÜ Deniz Tesisleri, Rauf Raif Kültür ve Kongre Sarayı’nı ve Gazimağusa Şehri’ni gezme fırsatı buldular. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a 14 Temmuz 2015 Salı günü nezaket ziyareti gerçekleştiren konuklar, DAÜ’yü çok beğendiklerini ifade ettiler. Zimbabve’li öğrencilerle de görüştüğünü kaydeden Dr. Mapuranga, öğrencilerin aldıkları eğitimden memnun olduklarını ve bir sıkıntılarının bulunmadığını ifade etti. Öğrencilere kaliteli bir eğitim sağlandığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Dr. Mapuranga, ayrıca misafirperverliklerinden ötürü de Prof. Dr. Osam’a teşekkürlerini iletti. Eğitimde modern teknolojiyi takip ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Osam, öğrencilere en iyi şekilde eğitim verildiğini kaydetti. KKTC eğitim sistemi ve DAÜ hakkında geniş bilgiler veren Prof. Dr. Osam, KKTC’de DAÜ’nün eğitimde bir öncü olduğunu gurur duyarak ifade etti. Akreditasyonlara önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Osam, birçok fakültenin ve bölümlerin akreditasyona sahip olduğuna vurgu yaptı. Eğitimin yanı sıra üretime de çok önem verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Osam, öğrencilerin yeni projeler üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Söz konusu görüşmede İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Tanova, Kurumsal Gelişim ve Uluslararası Akademik İlişkiler Ofisi Koordinatörü Cahit Ezel, Uluslararası Ofis Koordinatörü Murat Aktuğralı ve Uluslararası Ofis’den Ahmet Kasım da hazır bulundu. Ayrıca Prof. Dr. Osam misafirlere günün anısına DAÜ logolu lefkara işi pano takdim etti.   

dsc_0064.jpg

dsc_0068.jpg