Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlik Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Leyla Çınar Algül, Girne Zeytin Festivali kapsamında Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliği ile düzenlenen 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılarak kurumların ve örgütlerin özel ödülleri dalında Karikatürcü Örgütleri Federasyonu (FECO- CYPRUS) özel ödülüne layık görüldü.

56 ülkeden 226 katılımcının 457 eser ile katıldığı söz konusu yarışmada “Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” kategorilerinde konular işlendi.

“Zeytin ve Kıbrıs” kategorisinde yarışmaya katılan Algül, zeytinin ada geneli için önemli olduğunu belirterek yarışmada elde etmiş olduğu başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.