Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) emekliye ayrılan ve 25 yılını dolduran personeline üniversiteye verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür plaketinin takdim edildiği bir tören düzenledi. 22 Ocak 2016, Cuma günü, saat 14:30’da, Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile DAÜ yönetimi bu yıl toplam 43 personeline teşekkür plaketi takdim etti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam törenin başında yaptığı konuşmada bugün kuruma uzun yıllar hizmet veren personele teşekkür etmek için bir araya gelindiğini belirterek, DAÜ’nün bu noktaya gelmesinde akademik, yönetsel ve işçi personelinin çok büyük katkısı olduğunu aktardı. Prof. Dr. Osam sözlerine “DAÜ’yü bizler inşaa ettik, kurumun geriye gitmemesi için attığımız adımlara dikkat etmeliyiz” şeklinde devam etti. Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün KKTC’nin ve Doğu Akdeniz’in lider üniversitesi olarak yüzyıllar boyu ayakta kalması temennisinde bulunarak DAÜ’nün başarıyı yakalamasında emek veren tüm personele teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Osam’ın ardından konuşan DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Mehmet Bayram, üniversitenin kurulduğu zamanı hatırladığını belirterek, zamanında tüm siyasilerin bu ülkede üniversite olur mu dediğini, ancak bugün hepsinin DAÜ’nün başarılarını gördüğünü aktardı. Bayram, özel sektör ile mücadele etmenin kolay olmadığını dile getirerek, sözlerine “DAÜ’yü korumalıyız ve dimdik yanında durmalıyız” şeklinde devam etti. Bayram, DAÜ’nün ilelebet KKTC’de bir devlet üniversitesi olarak devam etmesi temennisinde bulundu.

DAÜ’de 25. yılını dolduran Prof. Dr. Osam’a plaketi VYK Başkanı Mehmet Bayram tarafından takdim edildi. DAÜ VYK Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Yönetsel Müdürlerin de katıldığı törende Prof. Dr. Osam’ın 43 kişiye plaketlerini takdim etmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve kokteyl gerçekleştirildi.