Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da patlayan bombaların hedefinin tek bir parti değil, Türkiye demokrasisi olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Antalya'da Kepez Arena'da 80'inci mitinginde vatandaşlara hitap etti. İlk gün Erzurum'da barış içinde seçim kampanyası yürütülmesi çağrısında bulunduklarını, bugüne kadar küçük olaylar dışında, bunu koruduklarını hatırlatan Davutoğlu, "Önemli bir aksaklık yaşamadık ancak dün kirli bir el Diyarbakır'da HDP mitinginde iki el yapımı bomba patlamasına sebebiyet verdi. Bunu kim yaptıysa, hangi gerekçeyle yaptıysa, hedef tek bir parti değil, Türkiye'nin demokrasisidir. En şiddetli şekilde kınıyoruz. Yakalamak için elimizden geleni yapacağız. Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'ye çağrıda bulunuyorum yarın seçilme giderken tereddüt etmeyiniz. Milli iradeyi harekete geçirmek için sandığa gidiniz. Kimse buradan hareketle seçimlerin kaderiyle oynamamalıdır seçime yönelik bir provokasyon var. Milli iradeye yönelik bütün bu saldırılara karşı dim dik duracağız" diye konuştu.

Boynunda süper lige çıkan Antalyaspor atkısıyla, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte halkı selamlayan Davutoğlu, "Selam olsun başları Toroslar, Beydağları gibi vakur, gönülleri Akdeniz gibi engin Antalyalı hemşehrilerime. Selam olsun, yaylara yiğitlere, obalara selam olsun" diyerek başladı. Muhteşem bir manzara gördüğünü ve sonunu göremediği topluluğun Toroslar'a kadar uzandığını düşündüğünü söyleyen Davutoğlu, "Antalya'yı manevi diyarımız kılanlara, alimlere, evliyalara selam olsun" dedi.

Antalya'da son gün 80'inci mitingte Antalyalılarla birlikte olduğunu belirten Davutoğlu, "Son güne iki evimi koyacağım. Bir Antalya, bir Konya dedim. Çünkü Toroslar'da büyürken, Konyalı olarak Konya ufkuna bakıyorduk. Toroslar'ın diğer tarafında gönlümüz Antalya ile atıyordu. Bizi böyle karşıladığınız için teşekkür ederim" derken, ilçeleri tek tek sayarak hepsini selamladı. Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün kampanyamızın son günü. Öyle bir manzarayla bizi karşıladınız ki, Antalya bizi kendinden bilir. Biz Antalya'yı kendimizden biliriz, bunu hissettirdiniz.Antalya ile hep gurur duyduk. Bu manzarayı hiç unutmayacağım. Bizi böyle coşkuyla 100 binleri barındıran kalabalıkla buluşturan Antalya, hep kalbimizde, hep zihnimizde olacak.Ayrıca Antalyaspor'u şampiyonluğu sebebiyle tebrik ediyorum. Samsunspor'u da centilmenliği sebebiyle tebrik ediyorum. Onlar da inşallah bu centilmenlikleriyle seneye süper lige çıkarlar. Yapmakta olduğumuz stadyum da hayırlı olsun. Bugün son gün. Buradan son mesajlarımızı vereceğiz, her şeyden önce yarın seçimlerin milletimiz, Türk İslam coğrafyası için hayırlı olmasını diliyorum. Bu benim 80'inci vilayetim. 109 miting yaptım. Almanya Dortmunt'ta bile. Bunda tek hedefim vardı. Türkiye'yi, 78 milyonu her yerde kucaklamak, Diyarbakır, İzmir, Hakkari, Edirne'de her yerde miting yaptık. Allah'a hamdü senalar olsun, bu mitinglerde kardeşlik, barış, istiklal ve istikbal davamızı anlattık. Ayrım yapmadık. Bugün şu muhteşem meydanda nasıl al bayraklar varsa, İzmir, Diyarbakır, Hakkari Yüksekova'da da dalgalandı. Bizim için milli birliğin teminat altına alınmasıdır hedefler. Diğer partiler bunu yapamadı. Al bayrağı dalgalandıramadı. Buraya gelip Cumhuriyetçilikten bahsedenler, her yerde Cumhuriyet çocuklarıyla buluşabildi mi? Bir tek parti var. Ve bir genel başkan var idrakimize hamdediyorum. Bir tek biz heryeri dolaştık. Ve bu seçimin kader seçimi olduğu mesajını verdik. İnsanlığın kaderi için sandığa gidilsin barış içinde basirnet içinde sandığa gidilsin istedim."

"BOMBANIN HEDEFİ TEK BİR PARTİ DEĞİL BÜTÜN TÜRKİYE DEMOKRASİSİDİR"

Ezan için konuşmasına ara veren Başbakan Davutoğlu, ezandan sonra "Allah ezanımızı eksik etmesin.Birlik beraberliğimizi daim etsin" dedi. Tekbirler eşliğinde konuşan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Büyük bir kampanyayla bütün Türkiye'yi dolaştık. İlk gün Erzurum'da barış içinde seçim kampanyası yürütülmesi çağrısında bulunduk. Bugüne kadar küçük olaylar dışında, bunu koruduk, aksaklık yaşamadık ancak dün kirli bir el Diyarbakır'da HDP mitinginde iki el yapımı bomba patlamasına sebebiyet verdi. Bunu kim yaptıysa, hangi gerekçeyle yaptıysa, hedef tek bir parti değil, Türkiye'nin demokrasisidir. En şiddetli şekilde kınıyoruz. Yakalamak için elimizden geleni yapacağız. Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'ye çağrıda bulunuyorum yarın seçilme giderken tereddüt etmeyiniz. Milli iradeyi harekete geçirmek için sandığa gidiniz. Kimse buradan hareketle seçimlerin kaderiyle oynamamalıdır seçime yönelik bir provokasyon var. Milli iradeye yönelik bütün bu saldırılara karşı dim dik duracağız. Hangi partiye karşı olursa olsun, kim seçim sandığına müdahale etmeye kalkarsa, yeter söz sadece milletindir diyecek miyiz? Yarın akşam milli iradeyi hep birlikte göreceğiz. Yarın akşam herkes milli iradeye saygı göstermelidir. Tehdit ve şantaj üzerinden etkilemeye kalkmamalıdır. 27 Mayıs ihtilalini yaptılar sandıktan cevabını millet verdi. 12 Eylül'ü yaptılar millet Özal'ı getirerek cevabını verdi. 28 Şubat'ta Erbakan Hoca'ya post modern ihtilal yaptılar millet AK Parti'yi iktidara getirdi. Bu seçimde ya istikrar devam edecek ya da 90'lı yılların kriz dönemine geri dönülecek."

"12 YILDA NEREDEN NEREYE GELDİK"

12 yıllık istikrar döneminin devamı isteniyorsa sandıklara gideceğini belirten Davutoğlu, "Antalyaspor şampiyon oldu, yarın seçimde de sandıkta AK Parti şampiyonluğunu ilan edecek mi? 12 yılda nereden nereye geldik. Birileri Antalya'da milliyetçilik yapabilir, Türkiye 12 yıl önce İMF'ye dilenir haldeydik. Borcu kim bitirdi? Namerde değil merde bile muhtaç değiliz. Ülkenin izzetini kim geri getirdi? Bir piyade tüfeği bile yapamıyorduk, şimdi gururla söylüyorum, şimdi Türkiye kendi atak helikopterini yapıyor. Kim yaptı? Savaş gemilerini yapıyor. Kim yaptı? Savaş uçağını yapmak üzere düğmeye bastık. Milli otomobilimizi yapıyoruz. Kim yapıyor? Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Kim yapıyor bunları? Onlar konuşur AK Parti yapar. Şimdi buraya gelip konuşan Bahçeli'ye sormak lazım, başbakan yardımcısı olduğu dönemde dışa muhtaçtı Türkiye, şimdi ise herkese kucak açabilen, İMF'ye borç verebilen Antalya var. Onun için mührü AK Parti'ye ve tarihe vuracak mısınız? Bizim sözümüz kararımız budur" dedi.

"TÜRKİYE HER ALANDA 12 YIL ÖNCE IZDIRAP İÇİNDEYDİ"

Türkiye'nin çehresinin her alanda 12 yıl önce bir ızdırap içinde olduğunu söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emekli, işçi zordaydı. Hastanelerde kapıda sırada ölenler oluyordu. Çiftçilerin tarımsal destekleri kesilmişti. Yarın yeni Türkiye'ye uyanırken 62. hükümet döneminde emeklilerimize her türlü imkanı sağlayacak adımları attık. İnşallah bu yılda temmuz ayında zamlı ödeme başlayacak. Tarımsal destekleri 10 milyar TL'ye çıkardık. Son dönemde seracılık faaliyeti yapanlar, tarımsal ücret ödeyecekler, yani elektrik ücretleri yüzde 15 azaltılıyor, seralarını yenileyenlere faizsiz kredi verilecek. Damla sulamada faizsiz kredi vereceğiz. Tarım kredinin borçlarını erteledik, sulama birliklerinin borçlarını yapılandırıyoruz, tarımın merkezi olan Antalya'da çiftçimizin yüzünün gülmesini istiyoruz. Bu sene altın bir yıla hazır mıyız? Antalya sadece turizm için gelip gidilen bir yer değildir. Nisan ayında Finike'deki portakal çiçeğinin kokusundan güzel koku olur mu? Her köşesi Gazipaşa'sından Kaş'ına kadar şimdi yaylalar ne kadar güzeldir. Her şeyiyle güzel ve en iyi hizmeti hak ediyor. Genç kardeşlerimizin en iyi şartlarda iş ve istihdam imkanları için en iyi tedbirleri alıyoruz. İlk oyunuzu AK Parti'ye vermeye hazır mısınız? AK Parti döneminde burslar yükseldi. Şimdi bir hediyemiz daha var. THY'nin yurt dışı biletleri 12-25 gençler için yüzde 309 indirimli olacak. Bütün dünyaya açılsınlar diye, yeni işe gireceklerse 6 ay ilk maaşlarını biz ödeyeceğiz. İlk oyum ilk heyecanım diyen gençler yarın ilk heyecanı AK Parti'yle duyacak mısınız?."