Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılara izin vermeyeceklerini belirterek, "-DAEŞ'e saldırıyoruz- diye Bayırbucak'ın masum insanlarına saldırılmasına göz yummayız" dedi.

AK Parti'nin yeni yasama yılındaki ilk Meclis grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılara göz yummayacaklarını söyledi, sert mesajlar verdi. Başbakan, "Bayırbucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, tek bir terör unsuru yoktur. Kimse Bayırbucak bölgesine yapılan saldırıları DAEŞ ile meşru gösteremez. DAEŞ'e saldırıyoruz diye Bayırbucak'ın masum insanlarına saldırılmasına da göz yummayız. Bu saldırıların derhal durdurulması gerekmektedir" diye konuştu.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimi artırmak gibi bir niyetleri olmadığını da ekleyen Davutoğlu, "Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur, olamaz da. Rusya bizim dostumuzdur, komşumuzdur. Büyük devletler arasındaki ilişkiler, iletişim kazalarına feda edilemez. usya Federasyonu bizim çok önemli bir ortağımızdır ve son 13 yılda da ilişkilere en büyük hassasiyeti gösterdiğimiz ülkelerin başında gelmektedir" ifadelerini kullandı.