Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs Türkü’nün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret etti.

Davutoğlu’na anıt mezarı ziyaretinde TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanında TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ile Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali de eşlik etti.

Davutoğlu’nun Küçük’ün anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayraklar göndere çekildi.

Daha sonra Davutoğlu anıt özel defterini imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu deftere şunları yazdı:

“Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük,

Kıbrıs Türk toplumunun lideri olarak halkınızdan aldığınız güç ve toplumsal direniş ruhuyla başlattığınız mücadele sayesinde kardeşlerimize özgürlüğün yolunu açtınız.

Yok edilmeye çalışılan Kıbrıs Türkü bugün kendi topraklarında hür, onurlu ve insanca bir yaşam sürmekte, hak ettiği aydınlık geleceğe doğru ilerlemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 64. Hükümeti’nin Başbakanı olarak bulunduğum KKTC’de tarihi sorumluluklarımızın bilinciyle Kıbrıs Türk kardeşlerimizin daima yanında olacağımızı manevi huzurunuzda bir kez daha yineliyor, sizi ve şanlı varoluş mücadelesi uğruna ebediyete intikal eden tüm dava arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum.

Ruhunuz şad olsun.”

1448967354.jpg

1448967356.jpg

1448967357.jpg