Türkiye'nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis edileceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "O dağlar teröristlerden temizlenecek, te-miz-le-ne-cek" dedi.

Çankaya Köşkünde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diledi. Hain saldırıya ilişkin detaylı bilgi veren Davutoğlu, "Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamıştır ve terör örgütünün yuvalandığı mevzilere yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda adım adım Dağlıca bölgesine gelinmiştir. Buradaki mayın tarama faaliyetleri sırasında askerlerimiz, önce uzun namlulu silahlara sonra da mayınlı saldırıya muhatap olmuştur. Dün başlayan çatışmalar aralıksız olarak bugüne kadar sürmüştür. Özel komando birlikleriyle takviye edilen güvenlik güçlerimiz, şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşılmış ve tahliye etmiştir" diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI

Başbakan Davutoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı da yaparak, "Böyle dönemlerde, dünyanın her yerinde teröre karşı birlik ve beraberlik, en temel unsurdur. Bugünlerde arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz tek şey, milletimizin her kesiminin omuz omuza vermiş olmasıdır" dedi.

SOSYAL MEDYADAKİ KARA PROPAGANDA

Dağlıca'daki saldırıyla ilgili sosyal medyada kara propaganda yapıldığını anlatan Davutoğlu, "Özellikle sosyal medyada, kara propaganda üzerinden, bu bölücü terör örgütünü dayanak göstererek, askerimize karşı kara propaganda yürüttüler. Şiddete karşı, vahşete karşı hep beraber mücadele ederken, bu kara propagandaya karşı durmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her santimetrekaresinde emniyet güçlerinin hakimiyetinin tesis edileceğini söyleyen Davutoğlu, kararlılık mesajı vererek, "Ne yaparsanız yapın, bizi bu kararlı mücadelemizden döndüremeyeceksiniz. O dağlar teröristlerden temizlenecek, te-miz-le-ne-cek" dedi.

Davutoğlu: