Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınayarak, "Terör bir insanlık suçudur. Hangi gerekçeyle neden yapılmış olursa bütün bir insanlığın ortak bir bilinçle karşı durması gereken bir insanlık suçudur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Conrad Otel'de düzenlenen Türk Japon İş Forumu'na katıldı. Davutoğlu Fransa'nın başkenti Paris'te çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınadı.

Başbakan Davutoğlu, "Beyrut'ta ve Paris'te meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet diliyor, ailelerine taziyede buluyorum. Terör bir insanlık suçudur. Hangi gerekçeyle neden yapılmış olursa bütün bir insanlığın ortak bir bilinçle karşı durması gereken bir insanlık suçudur. Lübnan ve Fransa'yla teröre karşı mücadelede onuz omuza olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. G-20 zirvesinden önce gerçekleşen bu terör saldırıları Uluslar arası dayanışmamıza ne kadar çok ihtiyaç hissettiğimizi bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.