Başbakan Ahmet Davutoğlu, Srebrenitsa Katliamının 20.yılı anma törenleri için geldiği Bosna-Hersek'te Ziraat Bankası'nın Srebrenitsa şubesinin açılışına gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu her yıl 11 Temmuz günü düzenlenen ve bu sene 20. yıldönümüne denk gelmesi dolayısıyla ayrı bir anlam taşıyan Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni'ne katılmak üzere geldiği Bosna Hersek'te çeşitli temaslarda da bulundu. Başbakan Davutoğlu, Srebrenitsa Ekonomisinin Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış toplantısında yaptığı konuşmada, Ziraat Bankası'nın Srebrenitsa Şubesi'nin açılacağını duyurmuştu. Başbakan Davutoğlu, Srebrenitsa Katliamı'nın 20.yılı anma törenine katılmak üzere geldiği Srebrenitsa'da Ziraat Bankası'nın yeni şubesinin açılışına gerçekleştirdi. Davutoğlu'nun "Hayırlı olsun" temennileri ile kurdele kestiği açılışta, Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da hazır bulundu. Açılışın ardından yetkililer, Başbakan Davutoğlu'na bölge hakkında bilgi verdi.

Davutoğlu Ziraat Bankası'nın Srebrenitsa Şubesi'nin açılış töreninin ardından Srebrenitsa'da Yeşilay binasının da açılışına katıldı. Yeşilay binasının "Hayırlara vesile olsun" diyerek kurdele kesen Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da eşlik etti. Başbakan, açılışın ardından Srebrenitsa olayları sırasında babasıyla dağa kaçmak zorunda kalan bir Bosna vatandaşının başından geçenleri dinleyerek, yetkililer ile sohbet etti.