TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de hem katliam yapan rejim hem de barbarca cinayetler işleyen DEAŞ aynı ölçüde suçludur. Biz, Suudi Arabistan ile birlikte Suriye ılımlı muhalefetine vereceğimiz desteği sürdüreceğiz. Aynı şekilde Irak, Yemen, Lübnan, Libya'da yaşan iç çatışmalar ve gerilimlerle ilgili olarak da bölgenin iki istikrar ülkesi olarak ortak çalışma yapma konusunda mutabık kaldık" dedi.

Suudi Arabistan'da temaslarda bulunan TC Başbakanı Davutoğlu, Kraliyet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, bölgesel gelişmeler bağlamında, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın Suriye ve Irak politikalarının hemen hemen ortak bir perspektife dayandığını söyledi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Takip ettiğiniz gibi Suriye Ulusal Koalisyonu, Suriye muhalefetinin, Cenevre Müzakerelerini koordinasyonuyla görevlendirdiği Sayın Riyad Hicabi ile görüştüm. Cenevre'ye giden heyetle ilgili kendisi bilgi aktardı, kaygılarını iletti. Bu konuları hem Suriye muhalefetinin hem de Hicabi'nin arkasında olduğumuzu, desteklediğimizi de kendisine vurguladım. Suudi Arabistan ile Suriye muhalefetine destek vermeye devam edeceğiz. Suriye'de hem katliam yapan rejim hem de barbarca cinayetler işleyen DEAŞ aynı ölçüde suçludur. Biz, Suudi Arabistan ile birlikte Suriye ılımlı muhalefetine vereceğimiz desteği sürdüreceğiz. Aynı şekilde Irak, Yemen, Lübnan, Libya'da yaşanan iç çatışmalar ve gerilimlerle ilgili olarak da bölgenin iki istikrar ülkesi olarak ortak çalışma yapma konusunda mutabık kaldık. Bölgesel gelişmeleri de ele alma imkanı bulduk. Bu verimli işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da artarak devam edeceğini, ekonomik ve siyasi, kültürel ilişkilerin yoğunlaşarak iki ülke arasında bölgesel istikrarın sağlanması açısından istişarelerin devam etmesi konusunda prensip kararına vardık. Önümüzdeki aylarda da bugün kabul ettiğimiz mekanizmalar çerçevesinde dışişleri bakanlıkları, güvenlik ve istihbarat birimleri ile askeri yetkililer arasında bir ortak istişare zemini geliştirilecek ve bu mekanizmayla sürekli olarak olayları takip ederek birlikte atacağımız adımları kararlaştıracağız."