Davutoğlu, Brüksel'de konakladığı Steigenberger Otel'de, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la görüştü.

Görüşme öncesi yaptığı açıklamada Çipras'la bir araya gelmekten çok memnun olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sizinle çok sayıda görüşmemiz oldu. Bunların en keyifli olanı İstanbul'da Türkiye-Yunanistan dostluk maçını birlikte izlemekti. Bu maç, çok dostane bir havada geçmişti. Önümüzde çok önemli bir gündem var. Siyasi ilişkilerimizde istikrar var. Umuyoruz yakın zamanda yüksek düzeyli işbirliği toplantısını yaparız. Bu toplantıda ortak projelerin yanı sıra ortak konuları ve çıkarları konuşacağız. Ortak kelimesi önemli çünkü birlikteliği ve karşılaştığımız zorluklar karşısında ortak bilincimizi gösteriyor."

Türkiye ile Yunanistan arasında başta sığınmacı krizi olmak üzere ortak konular olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "İki hafta önce Brüksel'de yaptığımız zirvede, AB ile Türkiye arasında, Türk vatandaşlarına vize serbestisi, geri kabul anlaşması ve Türkiye-AB ortak eylem planı ile ilgili önemli kararlar alındı. Bu, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ortak gündem, bu, dostluk ve bu ortak kaderle ilgili farkındalıkla ilgili. Ege'deki ve Doğu Akdeniz'deki parlak geleceğimize bakıyorum. Önümüzde büyük bir fırsat var. Ben, Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın başarılı geçeceğine eminim" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye ve Yunanistan'ın "iki dost ülke" olarak Avrupa'da beraber çalışacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu işbirliği, Avrupa'nın yararına olacak. Bu ayrıca Doğu Akdeniz'de istikrar için de önemli. Çipras'a ikili ilişkiler konusunda etkin yaklaşımından ötürü teşekkür ediyorum, birlikte, İstanbul, Atina, Ankara ve Selanik gibi çeşitli yerlerde pek çok toplantı yapacağız."

Yunanistan Başbakanı Çipras da "Bölgemiz ve Avrupa için öncelikle sığınmacı akışının azaltılması kapsamında işbirliği ve bu bağlamda özellikle Ege'deki göçmen akını çok kritik bir konu" dedi.

Başbakan Davutoğlu ile olmak ve fikir paylaşımında bulunmanın önemine değinen Çipras, gelecek üç ay boyunca Türk-Yunan temasları kapsamında yoğun bir program olacağını ifade etti.

Açıklamaların ardından basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Davutoğlu, Çipras'la görüşmesinin ardından, AB Liderler Zirvesi marjında yapılan "Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılmak üzere Avusturya Daimi Temsilciliğine geçti.