Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. AB tarafının talebiyle gerçekleşen görüşmede, AB Konseyi Baskanı Tusk, Başbakan Davutoğlu'nu 29 Kasım günü Brüksel'de üye ülke liderlerinin katılımıyla düzenlenmesi öngörülen, Türkiye ve AB ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınacağı zirve toplantısına davet etti. Davutoğlu ise toplantıya memnuniyetle katılacağı yönünde cevap verdi.

Tusk'un, söz konusu zirve toplantısının Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktanın ve önümüzdeki surecin değerlendirilmesine zemin oluşturacağını ifade ettiği telefon görüşmesinde, Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin Avrupalı ortaklarıyla her alanda işbirliği ve ortak gayretleri geliştirmeye, AB üyeliğine yönelik müzakere sürecinde ortak bir vizyon temelinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu dile getirdiği öğrenildi.