Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenliyor.
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

Terör örgütü baskısından kaçanlar akın akın Türkitye ve Avrupa'ya geliyorlar. Nisan ayında inşallah yine Sofya'da Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi toplantısı yapmaya karar verdik. 

AB İLE YENİ AÇILAN FASIL

Türkiye AB ilişkileri uzun dönemli durağanlıktan sonra büyük bir ivme kazandı. İlk kez 11 yıl sonra Türkiye AB zirvesi gerçekleştirildi.  Üyeliğin gecikmesindeki sebep reformlar değil, KKTC'de yaşanan sorunlardır. Her ülkenin kendini yenilemeye ihtiyacı var. Türkiye'de reformlar son hızla devem edecek. Hükümetimiz bir reform hükümeti olacaktır.

MÜLTECİLER SORUNU

Suriye sorunundan en çok etkilenen ülke Türkiye'dir. Bu sorunun çözümü için hedefimiz başta Bulgaristan olmak üzere diğer ülkelerle de iş birliği yapmaktır. Sorun tek tek ülkelerin değil küresel bir sorundur. 

BATI TRAKYA MESELESİ

Türkiye'den de Bulgaristan'a göçen milyonlarca soydaş var. Hiçbir ön yargıya sahip olmadan, iki dost ülke gibi tartışma görüşündeyiz. Bu konular tarihi arka planı ele alınarak gündeme gelmeli. 

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ

Türkiye ve Bulgaristan iki müttefik ülke. Rusya ile ilişkiler iki ülkeyi de yakından ilgilendiriyor. Türkiye ,ile Rusya arasında Suriye sınırında yaşanan gerilim Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma ilkesinden hareket ederek attığı bir adım sonucu ortaya çıktı. Türkiye, Rusya ile sorun yaşamak istemez. Rusya'dan gelen açıklamalar bizim iyi niyetli açıklamalarımıza mukabil açıklamalar değil. 

Boyko Borisov'un konuşmasından satırbaşları şöyle;

Sağlık alanında yapılan anlaşma ile kaliteli ilaç teminini gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin AB üyeliğinde müzakere sonuçlarını hızla geçmesini diliyorum. AB mümkün olan en demokratik şekilde mülteci konusunu ele aldı. Avrupa insanlığın ve demokrasinin beşiği olmuştur. AB Konseyi'nde ben "Ekonomik amaçlı gelen göçmenleri engellemeliyiz" dedim. Gerekli kotalar düzenlencek, ABD'nin yaptığı gibi. Dürüst olmayıp kaç kişi gelirse o kadar alırız dersek, hepsini kabul etmeye hazır değiliz. Bizler AB olarak bütün bu dayanışma ruhu ile bu konuya tarafsız kalamayız. Çit sayesinde mülteciler sınır kapılarından giriyor ve kimin Avrupa'ya girdiği belli oluyor. Biz kavga eden iki ülke değiliz. azami ölçüde birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.