TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde "Hızlı treni belki torunlarımız görür" sözlerini hatırlatarak, yaptıkları ve yapacakları hızlı tren projelerini anlatıp, "AK Parti ülkenin dört bir yanına hızlı tren yaptı. Bu MHP'liye soruyorum. Gel gör. Torununu da al gör ki o torunlar bu ülkenin geleceğinin AK Parti'de olduğunu görsünler" diye konuştu.

13 yıllık AK Parti döneminde Adana'ya 19.4 milyar TL yatırım yaptıklarını açıkladı.

Partisinin Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde Adanalılara seslenen Başbakan Davutoğlu, "Adana'ya hizmette her zaman öncü olduk" dedi. Adanalılardan 1 Kasım seçimlerinde oy isteyen Davutoğlu, kente 13 yıl içerisinde 19.4 milyar TL yatırım yaptıklarını anlattı.

Adana'yı imar etmek, Çukurova'ya yeni yatırımlar kazandırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, AK Parti hizmetlerini şöyle aktardı:

"7 bin 140 derslik, 39 sağlık tesisi, 34 spor tesisi, 13 bin 142 konut yaptık. Yüksek öğrenim yurtlarında 2 bin 500 kişilik kapasite artışı sağladı. Adana'da teknoloji geliştirme bölgesi kurduk. 2 organize sanayi bölgemizdeki istihdam sayısını 35 bine çıkardık. 13 yılda 516 dönüm araziyi sulamaya açtık. 26 dere ıslah çalışması yaptık. 169 milyon fidan diktik. 168 kilometre bölünmüş yol yaptık. Adana'yı Mersin'e, Osmaniye'ye bölünmüş yollarla bağladık. Adanalı çiftçi kardeşlerimize 2.5 milyar lira nakit destek verdik. Bu yıl pamuğa verilen prim desteğini yüzde 18 artırdık. Kilogram başına desteği 65 kuruşa çıkardık. Çiftçilerimizi destekledik. Balıkçı kardeşlerimizin istifade etmesi için Karataş Balıkçı Barınağı'nı hizmete açtık."

"TORUNUNU DA AL GEL GÖR"

Adana'ya yapacakları yatırımları da anlatan Davutoğlu, "Hükümet olarak Adana için önümüzdeki 4 yılı modern sulamada hamle yılı ilan ettik. Bu hamlelere birlikte sulanmış alanları 2 milyon dekara yükselteceğiz. Böylece çiftimizin cebine yılda 1 milyar 600 milyon lira ilave kazanç gelecek. Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Siz de doldurmadık sandık bırakmayacaksınız değil mi? 750 bin dönüm araziyi sulayacak İmamoğlu sulamasının yapımına hızla devam ediyoruz. Bin 550 yataklı Adana Şehir Hastaneleri'nin de aralarında olduğu 8 sağlık tesisi yapımına başladık, 6 tane daha yapacağız. Adanasporla ve Adana Demirspor birlikte, onlara da bir armağanımız var. 33 bin kişi kapasiteli Sarıçam Stadı'nı da yapıyoruz. Hayırlı, mübarek olsun. Çukurova'da diğer illere örnek olacak havalimanı inşa edeceğiz. Adana, demiryolunda da ön sıralara gelecek. Konya, Karaman, Mersin, Gaziantep üzerinde Hızlı Tren Adana'ya uğrayacak. AK Parti ülkenin 4 bir yanına hızlı tren yaptı. Adana Mersin hızlı tren çalışması yapıldı. Vakti zamanında, "Türkiye'de hızlı treni biz göremeyiz, belki torunlarımız görür" demişti, şimdinin MHP Grup Başkan Vekili. Bu MHP'liye soruyorum. Gel gör. Torununu da al gör ki o torunlar bu ülkenin geleceğinin AK Parti'de olduğunu görsünler. Her tren, her uçak, karayolundaki her araç Çukurova üzerinden giderken Adana'ya selam duracak."

ADANA DEMİRSPOR VE ADANASPOR DERBİSİNİN CENTİLMENCE GEÇMESİNİ DİLEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün gerçekleştirilecek Adana Demirspor - Adanaspor derbisinin kardeşçe, centilmence geçmesini diledi.