İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran basınında Türkiye hakkında çıkan asılsız iddialardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

70'inci Dönem BM Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Başbakan Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani BM binasında bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu. İkilinin görüşmesinde bölgesel konular ele alındı.

Ruhani, İran P5+1 müzakere sürecinde geçmişten günümüze Türkiye'nin göstermiş olduğu yapıcı tutum ve destek için teşekkür etti. İkilinin görüşmesinde nükleer anlaşma neticesinde İran'a uygulanan yaptırımların kalkmasıyla birlikte ekonomi ve yatırımlar alanında ilişkilerin daha da derinleşeceği konuşuldu.

Görüşmede ayrıca Irak ve Suriye'deki durum ve IŞİD ile mücadele konuları da ele alınırken, bölgesel konularda zaman zaman farklı düşünülmesine rağmen diyalogun sürmesini kararlaştırıldı.

Öte yandan Davutoğlu, İran basınında Türkiye hakkında çıkan asılsız iddialardan duyduğu rahatsızlığını da görüşmede dile getirdi.